ΚΥΠΡΟΣ: Βροχές και καταιγίδες στο νησί – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες – ΠΙΝΑΚΑΣ

ΚΥΠΡΟΣ: Βροχές και καταιγίδες στο νησί – Αναλυτικά οι θερμοκρασίες – ΠΙΝΑΚΑΣ

Βαρομετρικό χαμηλό επηρεάζει την περιοχή.

Το βράδυ της Τρίτης 15/01 ο καιρός θα είναι κυρίως συννεφιασμένος με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες, καθώς και χιόνια στα ψηλότερα ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά νοτιοδυτικοί, πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί, 6 με 7 μποφόρ, για να καταστούν σταδιακά νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, ισχυροί, 5 μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι πολύ κυματώδης και τοπικά μέχρι τρικυμιώδης.

Η θερμοκρασία θα πέσει στους 8 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 10 στα παράλια και γύρω στον πλην 1 βαθμό στα ψηλότερα ορεινά, όπου θα σχηματιστεί παγετός.

Την Τετάρτη 16/01 ο καιρός θα είναι παροδικά συννεφιασμένος με μεμονωμένες βροχές ή και καταιγίδα.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί ως βόρειοι, ισχυροί, 5 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι κυματώδης.

Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 12 βαθμούς στο εσωτερικό και στα παράλια και στους 2 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά, όπου τοπικά θα υπάρχει παγετός.

Το βράδυ της Τετάρτης θα εμφανίζονται παροδικές νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί, ισχυροί μέχρι πολύ ισχυροί, 5 με 6 μποφόρ και η θάλασσα θα είναι κυματώδης.

Την Πέμπτη 17/01 ο καιρός θα είναι κυρίως αίθριος, ενώ την Παρασκευή 19/01 και το Σάββατο 20/01 θα παρατηρούνται παροδικά αυξημένες νεφώσεις.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει σταδιακά άνοδο από την Πέμπτη για να κυμανθεί κοντά στις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Το ύψος των χιονιών την ώρα έκδοσης του δελτίου στην πλατεία Τροόδους ήταν 50 εκατοστά.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν την Τρίτη 15/01 και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE