Τ/Κ ΤΥΠΟΣ: Ο Ερντογάν θα είναι το «ταμείο» για το ψευδοκράτος

Τ/Κ ΤΥΠΟΣ: Ο Ερντογάν θα είναι το «ταμείο» για το ψευδοκράτος

Ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα έχει τελικά την ευθύνη από τώρα και στο εξής για τη ροή χρημάτων από την Τουρκία στο ψευδοκράτος, που περιλαμβάνει τα χρήματα που η Τουρκική Δημοκρατία στέλνει κάθε χρόνο ως βοήθεια ή ως πίστωση.

Σύμφωνα με την Χαλκίν Σεσί, με τον τρόπο αυτό το «προβληματικό σύστημα» που υπήρχε μέχρι σήμερα στην Τουρκία όσον αφορά την «ροή πόρων» στο ψευδοκράτος, έχει λυθεί.

Σύμφωνα με το άρθρο 4 του κανονισμού Ε του νόμου περί προϋπολογισμού της Τουρκίας για το 2019, η αρχή για τις "ενισχύσεις και πιστώσεις της ΤΔΒΚ", όπως γράφεται, δίνεται στο γραφείο της Προεδρίας, αναφέρει το δημοσίευμα. Σύμφωνα με τον κανονισμό, η διάθεση, ο σκοπός, η μέθοδος και οι όροι των πληρωμών θα καθοριστούν σύμφωνα με ένα πρωτόκολλο το οποίο θα υπογραφεί από τα "δύο κράτη". Η απόφαση δημοσιεύθηκε στην επίσημη εφημερίδα της Τουρκίας.

Η εφημερίδα «Ντιαλόγκ» έγραψε ότι ο «υπουργός δημοσιονομικών», Σερντάρ Ντενκτάς χαιρέτισε την απόφαση λέγοντας ότι οι δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ροή κεφαλαίων από την Τουρκία στα κατεχόμενα προέρχονται από το σύστημα της Τουρκίας.

Απο ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

ΠτΔ στην Corriere della Sera: «Είχαμε ένα μόνο συμβάν σε βρετανική βάση - Η Κύπρος δεν δέχθηκε ποτέ επίθεση»

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα έπρεπε να προωθήσει μια πρωτοβουλία αποκλιμάκωσης, μαζί με τους υπόλοιπους ενδιαφερόμενους εταίρους: είναι η προσδοκία των ηγετών της περιοχής», δήλωσε σε συνέντευξή του στην ιταλική εφημερίδα Corriere della Sera, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

BEST OF TOTHEMAONLINE