«Έτσι έφτασε ο Διγενής στην Κύπρο». Η μαρτυρία των νεαρών που περίμεναν τον Γρίβα στη Χλώρακα

«Έτσι έφτασε ο Διγενής στην Κύπρο». Η μαρτυρία των νεαρών που περίμεναν τον Γρίβα στη Χλώρακα

25 Νοεμβρίου 1984. Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων για τα 30χρονα της ΕΟΚΑ, τρεις νεαροί ντυμένοι αντάρτες φτάνουν στην ακτή της Χλώρακας, στην τοποθεσία της Αλυκής με μία βάρκα που μεταφέρει τον Διγενή. Αυτή τη φορά, όπως σημειώνει χαρακτηριστικά το άρθρο, δεν χρειάστηκαν ούτε φωτεινά συνθήματα ούτε παρασυνθήματα. Ο Διγενής έφτασε στην Κύπρο «μέρα μεσημέρι» ενώ χιλιάδες λαού χειροκροτούσε.

Η κίνηση ήταν μία αναπαράσταση της πραγματικής άφιξης του αρχηγού της ΕΟΚΑ, το βράδυ της 10ης Νοεμβρίου 1954, όταν έφτασε στην Κύπρο για να οργανώσει κρυφά τον αντάρτικο αγώνα κατά της αποκιοκρατίας και υπέρ της Ένωσης της Κύπρου με την Ελλάδα.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

ΠτΔ:  Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

ΠτΔ: Χαιρετίζει απόφαση Νορβηγίας για άρση εμπάργκο όπλων κατά της Κύπρου - «Σημαντικό βήμα»

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλιδης χαιρέτισε την Παρασκευή την απόφαση της Νορβηγίας να ανοίξει αιτήσεις για την εξαγωγή αμυντικού στρατιωτικού υλικού προς την Κύπρο, χαρακτηρίζοντας την απόφαση ως «σημαντικό βήμα ενίσχυσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας».

BEST OF TOTHEMAONLINE