ΚΥΠΡΟΣ: Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κακοκαιρίας

ΚΥΠΡΟΣ: Πολλά προβλήματα στο οδικό δίκτυο λόγω κακοκαιρίας

Λόγω των καιρικών συνθηκών η κατάσταση στο οδικό δίκτυο το πρωί της Πέμπτης (3/1) έχει ως ακολούθως:

Κλειστοί δρόμοι

Λόγω πτώσης βράχου, σε σημείο του παλαιού δρόμου Ακρούντας – Διερώνας, ο δρόμος έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.

Επίσης λόγω χιονόπτωσης οι πιο κάτω δρόμοι είναι κλειστοί για όλα τα οχήματα:

Καρβουνά – Τροόδους
Πλατρών – Τροόδους
Τροοδιτίσης – Προδρόμου – Τροόδους

Λόγω υπερχείλισης έχει κλείσει το Γεφύρι του Τζιελεφού, έδαφος Αγίου Νικολάου στην Επαρχία Πάφου.

Την ίδια στιγμή, λόγω υπερχείλισης του ποταμού Ξερού, στην επαρχία Πάφου, ο δρόμος Κελοκεδάρων – Αμαργέτης – Νατάς, έχει κλείσει για την τροχαία κίνηση.
Κλειστοί είναι επίσης ο δρόμος από το χωριό Κούκλια προς το μνημείο Ευάγγελου Φλωράκη λόγω συσσώρευσης νερού καθώς και ο δρόμος Αγίου Νικολάου προς εκδρομικό χώρο Πέρα Βάσας.

Δρόμοι για αυτοκίνητα με κίνηση στους τέσσερις τροχούς ή εφοδιασμένα με αντιολισθητικές αλυσίδες

Πεδουλά – Προδρόμου
Πεδουλά – Pinewood – Κακοπετριάς
Προδρόμου – Πλατρών
Πλατρών - Τροοδίτισας

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω κατολισθήσεων
Λόγω πτώσης βράχου, ο δρόμος Προδρόμου – Λεμύθου έχει καταστεί επικίνδυνος. Το συγκεκριμένο σημείο του δρόμου έχει σηματοδοτηθεί και οι οδηγοί προτρέπονται να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί.

Επίσης επικίνδυνοι λόγω κατολισθήσεων όγκων χώματος και πετρών είναι οι δρόμοι:

Πλατρών – Μονιάτη
Παραμύθας – Καλού Χωριού
Αγρού- Αγίου Ιωάννη
Αγρού – Χανδριών
Κύκκου – Κάμπου
Κάμπου – Ορκόντα

Στις ορεινές περιοχές οι δρόμοι είναι ολισθηροί, ενώ λόγω πυκνής ομίχλης η ορατότητα είναι περιορισμένη. Σε αρκετά σημεία του ορεινού οδικού δικτύου παρατηρούνται κατολισθήσεις όγκων χώματος και πετρών.

Λόγω των βροχοπτώσεων σε πολλές περιοχές το οδόστρωμα είναι βρεγμένο και καλούνται οι οδηγοί να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, να οδηγούν με χαμηλή ταχύτητα, να κρατούν αποστάσεις ασφαλείας από τα προπορευόμενα οχήματα και να έχουν τα φώτα πορείας των οχημάτων τους αναμμένα.

Επίσης, οι πολίτες πριν από κάθε μετακίνησή τους, μπορούν να ενημερώνονται από την κατηγορία «Οδικό Δίκτυο», στο Application της Αστυνομίας και την ενημερωτική σελίδα www.cypruspolicenews.com, για την κατάσταση που επικρατεί στο οδικό δίκτυο.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Στο υπουργικό σήμερα τα δύο σχέδια για τους πυρόπληκτους της ορεινής Λεμεσού - Κρίσιμη συνεδρίαση εν μέσω πιέσεων για παραιτήσεις υπουργών

Το Υπουργικό Συμβούλιο συνέρχεται εκτάκτως σήμερα το πρωί, με φόντο τη βιβλική καταστροφή στην ορεινή Λεμεσό. Μια συνεδρίαση που θα έπρεπε να είχε προηγηθεί της κρίσης — όχι να την ακολουθεί. Στο τραπέζι θα τεθούν δύο σχέδια για τις αποζημιώσεις των πληγέντων, σε μια απέλπιδα προσπάθεια να κατευναστεί η οργή της κοινωνίας και να διασωθεί το πολιτικό κύρος της κυβέρνησης Χριστοδουλίδη, που απέτυχε να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE