Επανέρχεται η Ειρήνη Λοϊζίδου στην «κόντρα» με τον Γενικό Ελεγκτή

Επανέρχεται η Ειρήνη Λοϊζίδου στην «κόντρα» με τον Γενικό Ελεγκτή

Επανέρχεται στο ζήτημα του Γενικού Ελεγκτή η Επίτροπος Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων.

Στο ζήτημα που προέκυψε με τον Γενικό Ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη επανέρχεται η Επίτροπος Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Ειρήνη Λοϊζίδου, "με αφορμή δημοσιεύματα και δηλώσεις", σημειώνοντας ότι η ουσία του θέματος παραμένει ότι του ζήτησε να της παράσχει κάποιες πληροφορίες για διερεύνηση παραπόνου, το οποίο είχε υποχρέωση να εξετάσει και αρνήθηκε.

Σε ανακοίνωσή της η κ. Λοϊζίδου αναφέρει ότι «ναι, ο πληροφοριοδότης, πρέπει να προστατεύεται και να ενθαρρύνεται, μέσα από ασφαλή κανάλια και ταυτόχρονα να καθίσταται αποτρεπτικό το κακόβουλο και εκδικητικό “κάρφωμα”».

«Η διερεύνηση των καταγγελιών, οι οποίες υποβάλλονται στο Γραφείο μου αποτελούν καθήκον και υποχρέωσή μου», σημειώνει.

Προσθέτει ότι «ο κάθε θεσμός θα πρέπει να ενεργεί εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων του. Ως εκ τούτου, στο πλαίσιο διερεύνησης συγκεκριμένης καταγγελίας ζήτησα πληροφορίες ως είχα υποχρέωση».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

LIVE - Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις κάλπες η Κύπρος – Η μάχη των κομμάτων

LIVE - Βουλευτικές Εκλογές 2026: Στις κάλπες η Κύπρος – Η μάχη των κομμάτων

Η Κύπρος ψηφίζει σήμερα για την ανάδειξη της νέας Βουλής των Αντιπροσώπων, με το πολιτικό ενδιαφέρον να κορυφώνεται σε ολόκληρη τη χώρα. Το ThemaOnline σας μεταδίδει λεπτό προς λεπτό όλες τις εξελίξεις από τη διαδικασία των Βουλευτικών Εκλογών 2026, με συνεχή ενημέρωση για τη συμμετοχή, τις δηλώσεις πολιτικών αρχηγών, τα πρώτα στοιχεία από τις κάλπες, την καταμέτρηση των ψήφων και τα αποτελέσματα. 

BEST OF TOTHEMAONLINE