Πυρκαγιές πλημμύρες αλλά και...φάρσες στις δεκάδες κλήσεις βοήθειας στην Πυροσβεστική  

Πυρκαγιές πλημμύρες αλλά και...φάρσες στις δεκάδες κλήσεις βοήθειας στην Πυροσβεστική  

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία από τις 06.00 της 31ης Δεκεμβρίου 2018 μέχρι και τις 06.00 της 1ης  Ιανουαρίου 2019 ανταποκρίθηκε σε 31 κλήσεις για βοήθεια, δεκαπέντε πυρκαγιές, δεκατέσσερις ειδικές εξυπηρετήσεις και δυο ψευδείς κλήσεις. 

Η ώρα 00.31 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε χώρο εξαρτημάτων για οχήματα ιδιωτικής εταιρείας στην οδό Φραγκλίνου Ρούσβελτ στο Ζακάκι Λεμεσού. Ανταποκρίθηκαν οι Πυροσβεστικοί Σταθμοί Λεμεσού με συνολικά πέντε στελεχωμένα πυροσβεστικά οχήματα και η πυρκαγιά τέθηκε υπό έλεγχο η ώρα 02.03. Τα εξαρτήματα βρίσκονταν σε ανοικτό χώρο αλλά και σε καλυμμένο κάτω από μεταλλικές κατασκευές έκτασης περίπου 400τμ. και υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές. Η έγκαιρη και αποτελεσματική επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας  κατάφερε να προστατεύσει τα γραφεία της εταιρείας αλλά και την επέκταση της πυρκαγιάς σε παρακείμενα κτήρια. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. 

Η ώρα 00.46 λήφθηκε κλήση για πυρκαγιά σε τρία οχήματα στον κυκλικό κόμβο του χωριού Ξυλοφάγου. Ανταποκρίθηκε ο Πυροσβεστικός Σταθμός Αμμοχώστου με δυο πυροσβεστικά οχήματα. Τα οχήματα είναι αγνώστων στοιχείων. Τα αίτια της πυρκαγιάς διερευνώνται σε συνεργασία με την Αστυνομία. Το ενδεχόμενο η πυρκαγιά να προκλήθηκε ένεκα κακόβουλης πράξης από νεαρούς δεν μπορεί να αποκλειστεί. 

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία λόγω των έντονων βροχοπτώσεων ανταποκρίθηκε συνολικά σε τέσσερα επεισόδια Παγκύπρια. Τα τρία για άντληση όμβριων υδάτων από υπόγεια στην Ανάγυια, στη Λεμεσό και στη Λάρνακα και ένα επεισόδιο για ρυμούλκηση οχήματος σε ασφαλή χώρο στη Λάρνακα.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Πάπας σε ΥΠΕΞ: Κοινές αξίες συνδέουν Αγία Έδρα και Κυπριακή Δημοκρατία

Στους διαρκείς δεσμούς και τις κοινές αξίες που συνδέουν την Αγία Έδρα και την Κυπριακή Δημοκρατία αναφέρθηκε ο Πάπας Λέων ΙΔ', υπογραμμίζοντας την ανεκτίμητη χριστιανική κληρονομιά της Κύπρου και τον ρόλο της ως γέφυρας πολιτισμών. Ο Υπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Κόμπος, ο οποίος εκπροσώπησε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, στην τελετή ενθρόνισης του νέου Ποντίφικα, μετέφερε τις θερμές ευχές της κυπριακής πολιτείας.