ΛΑΡΝΑΚΑ: Το «ανεξιχνίαστο» φονικό που διαπράχθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς

ΛΑΡΝΑΚΑ: Το «ανεξιχνίαστο» φονικό που διαπράχθηκε ανήμερα Πρωτοχρονιάς

Η πρωτοχρονιά του 1964, δεν ήταν άλλη μία συνηθισμένη, χαρούμενη πρωτοχρονιά για το νησί. Οι ήδη υπάρχουσες δικοινοτικές ταραχές, οι δολοφονίες, οι συγκρούσεις και τα επεισόδια είχαν προκαλέσει μεγάλη ταραχή στην κυπριακή κοινωνία. Εκείνο το πρωινό, της πρώτης μέρας του έτους, μία νέα αποτρόπαια δολοφονία συγκλόνισε για ακόμη μια φορά το νησί.

Ήταν γύρω στις 09:00 το πρωί, όταν σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, στη Μονή βρίσκονταν τέσσερις μοναχοί και δύο πολίτες και εκτελούσαν γεωργικές εργασίες.

Εκείνη τη στιγμή, όρμησαν 12 Τουρκοκύπριοι εξτρεμιστές πυροβολώντας αδιακρίτως προς κάθε κατεύθυνση.

Η πρόφασή τους ήταν πως τα σκυλιά της Μονής έφυγαν και σκότωσαν τα πρόβατά τους.

Για αυτό συγκεντρώθηκαν έξω από τη Μονή και αποφάσισαν το στυγερό έγκλημα.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Γκουτέρες: Η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας και η προσδοκία Χριστοδουλίδη

Γκουτέρες: Η ώρα των αποφάσεων για το Κυπριακό - Τα σενάρια της επόμενης ημέρας και η προσδοκία Χριστοδουλίδη

Η επίσκεψη του Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο μπαίνει στην πιο κρίσιμη φάση της. Μετά τις συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη, τον Τουρκοκύπριο ηγέτη Τουφάν Ερχιουρμάν και το δείπνο που παρέθεσε το βράδυ της Τρίτης  στους δύο ηγέτες, όλα τα βλέμματα στρέφονται πλέον στην κοινή συνάντηση που θα πραγματοποιηθεί σήμερα στις 10.00 και, κυρίως, στη δημοσιογραφική διάσκεψη που θα παραχωρήσει λίγο πριν αναχωρήσει από την Κύπρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE