Πλεόνασμα €442,8 εκ. στους οικονομικούς λογαριασμούς της Γεν. Κυβέρνησης το γ’ τρίμηνο

Πλεόνασμα €442,8 εκ. στους οικονομικούς λογαριασμούς της Γεν. Κυβέρνησης το γ’ τρίμηνο

Πλεόνασμα €442,8 εκ., δημιουργήθηκε την περίοδο Ιουλίου – Σεπτεμβρίου 2018, με βάση τα προκαταρκτικά στοιχεία των οικονομικών λογαριασμών της Γενικής Κυβέρνησης για την εν λόγω περίοδο, έναντι πλεονάσματος ύψους €366,7 εκ. την αντίστοιχη περίοδο του περασμένου χρόνου.

 

 
Όπως ανακοίνωσε η Στατιστική Υπηρεσία, το σύνολο των εσόδων ανήλθε σε €2.163,6 εκ. (6,5% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2017) και οι συνολικές δαπάνες σε €1.720,8 εκ. (3,3% αύξηση), με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί πλεόνασμα €442,8 εκ.
 
Οι κυριότερες κατηγορίες εσόδων για την περίοδο Ιουλίου-Σεπτεμβρίου 2018 ήταν: φόροι επί της παραγωγής και των εισαγωγών €854,7 εκ. (11,1% αύξηση από την αντίστοιχη περίοδο του 2017), εκ των οποίων ο ΦΠΑ ανήλθε στα €535,3 εκ. (αύξηση 14,6%), φόροι στο εισόδημα και πλούτο €632,5 εκ. (0,4% αύξηση) και κοινωνικές εισφορές €444,9 εκ. (10,3% αύξηση). Τα έσοδα από παροχή υπηρεσιών ανήλθαν στα €152,9 εκ. καταγράφοντας αύξηση της τάξης του 9,3% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο του 2017.

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Ώρα μηδέν για την Κύπρο: Έρχεται στο νησί η Ρομπέρτα Μέτσολα – Τι σχεδιάζουν για την Κυπριακή Προεδρία της ΕΕ

Επαφές στην Κύπρο, μεταξύ 1-2 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιήσουν η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Ρομπέρτα Μέτσολα και οι Πρόεδροι των πολιτικών ομάδων, ενόψει της επικείμενης Κυπριακής Προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπου μεταξύ άλλων θα έχουν και συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη.

BEST OF TOTHEMAONLINE