ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

«Έτρωγα ξύλο γιατί ήμουν με την Ομόνοια - Επιχείρησε να με πνίξει με νερό» - Συγκλονίζει η Μαρία

«Έτρωγα ξύλο γιατί ήμουν με την Ομόνοια - Επιχείρησε να με πνίξει με νερό» - Συγκλονίζει η Μαρία

«Έτρωγα ξύλο γιατί πίστευα στον Θεό, έτρωγα ξύλο γιατί ήμουν με την Ομόνοια, έτρωγα ξύλο γιατί έκανα μπάνιο την κόρη μου 10 χρονών (από τον πρώτο μου γάμο). Έτρωγα ξύλο γιατί φώναζε την κόρη μου μπαστάρτα και εγώ έκλαια και φώναζα πως έχει μπαμπά! Έτρωγα ξύλο γιατί με χαιρέτησε ένας συμμαθητής στον δρόμο. Ακόμα και έγκυος στον γιο μας έτρωγα ξύλο», εξομολογείται η Μαρία που κακοποιείτο από τον σύζυγό της.

Επιμέλεια:Μαρινέλλα Παναγιώτου

Η Μαρία πλέον βρήκε καταφύγιο στον Σύνδεσμο για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια (ΣΠΑΒΟ). H δημοσιογράφος Κάτια Σάββα («Πολίτης») στο πλαίσιο έρευνας για τις κακοποιημένες γυναίκες – θύματα βίας, παρουσιάζει την ιστορία της Μαρίας, η οποία δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα με την συναίνεσή της.

Ο Γολγοθάς της Μαρίας ξεκίνησε όταν γνώρισε τον πρώην της. «Στην αρχή ήταν ο τέλειος άνδρας, τον ερωτεύτηκα αμέσως. Στην πορεία όμως έδειξε τον πραγματικό του εαυτό ο οποίος ήταν ό,τι χειρότερο θα μπορούσα να φανταστώ!», διηγείται στην δημοσιογράφο Κάτια Σάββα, η Μαρία.

 «Χρήστης σκληρών ναρκωτικών, βίαιος, επικίνδυνος, με κακοποιούσε καθημερινά σε σημείο που να μην μπορώ να σταθώ στα πόδια μου. Δεν μιλούσα σε κανέναν γιατί φοβόμουν, οι μόνοι που ήξεραν ήταν οι γονείς του και η αδελφή του που πολλές φορές έρχονταν να με σώσουν... Χάθηκα από όλους, τις φίλες μου, την οικογένειά μου. Τον φοβόμουν», συμπλήρωσε.

«Ήξερα ότι είναι επικίνδυνος και κάθε φορά που έπαιρνα την απόφαση να φύγω, με απειλούσε και ξέροντάς τον ήμουν σίγουρη πως ό,τι έλεγε το εννοούσε. Πολλές φορές έπαιρνε το νεογέννητο αγοράκι μας και έφευγε για να μην μπορώ να φύγω. Ήξερε πως δεν υπήρχε περίπτωση να φύγω χωρίς αυτό».  

Μάλιστα, όπως είπε, η ίδια στην αρχή προσπαθούσε να τον δικαιολογήσει: «’Είναι τα αποτελέσματα της χρήσης’, έλεγα, και προσπαθούσα να τον βοηθήσω, να τον στηρίξω νιώθοντας πως είμαι η γυναίκα του και είμαι υποχρεωμένη να είμαι κοντά του. Κάθε φορά που με έσπαζε στο ξύλο και όχι μόνο -με έλεγε άσχημη, σκατόφατσα, άχρηστη, πουτάνα και πολλά άλλα- ερχόταν μετά από λίγες ώρες και με αγκάλιαζε και μου έλεγε ’μην με αφήσεις τώρα που σε χρειάζομαι’, κι εγώ σαν ένα μικρό έρμαιο στην αγκαλιά του με το σώμα μου όλο να πονάει τάχα μου τον συγχωρούσα και ταυτόχρονα μισούσα τον εαυτό μου, ξέροντας πως σε λίγο θα άρχιζαν πάλι τα ίδια»

 «Tην τελευταία φορά επιχείρησε να με πνίξει με νερό. Ήμασταν πάνω στο κρεβάτι και πηδούσε πάνω μου. Το κεφάλι μου έγειρε πίσω. Με έπιασε από τον λαιμό να με πνίξει. Ήταν εκτός εαυτού και μου έριξε ένα ποτήρι γεμάτο νερό στο πρόσωπο. Μπήκε και από το στόμα και από τη μύτη μου και πνιγόμουν. Δεν μπορούσα να σηκωθώ», είπε η Μαρία.

«Όποτε άνοιγα το παράθυρο ήταν εκεί, με πέτρες, με ξύλα, να μου θυμίζει το τι είχα να τραβήξω ακόμα. Η κόρη μου... να κοιτάζει συνεχώς αν η πόρτα είναι κλειδωμένη...», ανάφερε επίσης ενώ είπε πως αν μπορούσε, θα γινόμουν ο Ηρώδης των αντρών!

Σύμφωνα με την Μαρία, η μάνα του συζύγου της, την γέμιζε με make up για να μην φαίνονται τα σημάδια που αποκτούσε λόγω της κακοποίησης.  

«Και δώσ’ του τραπέζια κάθε τρεις και λίγο... Και το make up έκανε ‘καλά’ τη δουλειά του, και έτσι όλα ήταν ‘καλά’ και εμφανιζόμουν στους συγγενείς του με την ελπίδα κάποιος να δει και να αντιδράσει. Μα κανένας ποτέ δεν αντέδρασε, δεν είδε», σχολίασε.

«Μου έλεγαν οι φίλες μου που αντιλαμβάνονταν τι περνούσα πως θα το πουν στους γονείς μου. Τις όρκιζα να μην τολμήσουν», θυμάται και συμπληρώνει: «Πόσο ήθελα ωστόσο μέσα μου να μην με ακούσουν και να σπεύσουν να το πουν»...

Η Μαρία ρωτήθηκε γιατί δεν έκανε καταγγελία άμεσα στην Αστυνομία: «Πήρα στο 199 με κλάματα και με τον φόβο μήπως και τον εξαγριώσω περισσότερο και με ένωσαν με τον αστυνομικό σταθμό της περιοχής μου. Τους εξήγησα τι συνέβη και τους είπα να έρθουν γρήγορα γιατί φοβάμαι και προς μεγάλη μου έκπληξη μου είπαν να πάω εκεί να κάνω καταγγελία αφού ισχυριζόμουν πως με είχε χτυπήσει και μου το έκλεισαν!». Η Μαρία πήρε και ξαναπήρε μέχρι που, από το 199 τους οποίους παρακάλεσε να μην την ενώσουν ξανά με τον σταθμό της περιοχής της, είπαν πως θα στείλουν αμέσως βοήθεια. Μα προς έκπληξή της ο ένας εκ των δύο αστυνομικών ήταν τον πρώην της που προσέγγισε: «Μείνε όσην ώρα θέλεις φιλούι μου, έν’ ενημερωμένοι ούλλοι, ακόμα και ο Σ... (όνομα αστυνόμου)».

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Εντοπίστηκαν τα συντρίμμια του ελικοπτέρου του Ιρανού προέδρου - «Δεν υπάρχει ίχνος ζωής»

«Πρωτοβουλίες Νέων»: «Άδειασε» το ταμείο - Μεγάλος ο όγκος των αιτήσεων – Χρειάζεται ενίσχυση του κονδυλίου

Ξενοδοχεία: Έτσι κατέληξε χωρίς άδεια λειτουργίας το 93% - Οι λόγοι καθυστέρησης και οι εκτιμήσεις για τον τουρισμό φέτος το καλοκαίρι

Δεν φεύγει η σκόνη από την ατμόσφαιρα - Μέχρι πού θα φτάσει ο υδράργυρος σήμερα



Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Ιράν: Νεκρός ο πρόεδρος Ραϊσί και ο υπουργός Εξωτερικών - Το ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας

Τον θάνατο του προέδρου του Ιράν, Εμπραχίμ Ραϊσί και του υπουργού Εξωτερικών της χώρας, Χουσέιν Αμιραμπντολαχιάν, ανακοίνωσε η κρατική τηλεόραση της χώρας λίγη ώρα μετά τον εντοπισμό των συντριμμιών του ελικοπτέρου στο οποίο επέβαιναν και το οποίο συνετρίβη το απόγευμα της Κυριακής.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top