«Στα παιδιά θα έλεγα να διαβάζουν, γιατί δεν ξέρουν τι χάνουν». Μία συζήτηση με την Ξένια Καλογεροπούλου

«Στα παιδιά θα έλεγα να διαβάζουν, γιατί δεν ξέρουν τι χάνουν». Μία συζήτηση με την Ξένια Καλογεροπούλου

«Κάποτε είπα στον Καραγάτση πως θα θελα να γράφω. Με ρώτησε «έχεις κάτι να πεις;» Του είπα, “όχι”. “Ε, τότε να μην γράψεις”, μου είπε. Και δεν έγραψα λογοτεχνία. Σήμερα δεν είμαι συγγραφέας. Το Γράμμα στον Κωστή, ήταν ανάγκη, κάθαρση».

Συνέντευξη στην Ιλιάνα Κουλαφέτη

Αφοπλιστικά ειλικρινής και αληθινή σου προκαλουν αμηχανία οι χειμαρρώδεις εξομολογήσεις της. Η γλυκιά κοπέλα του ασπρόμαυρου κινηματογράφου, η Μεγάλη Κυρία του παιδικού θεάτρου της Ελλάδας, δεν στρογγυλεύει τις γωνίες, δεν βάζει σάλτσα στις αφηγήσεις της. Δεν τις χρειάζεται. Τη συναντήσαμε στο Σολώνειο Βιβλιοπωλείο με αφορμή την επίσκεψή της στην Κύπρο και την παρουσίαση του βιβλίου της στο Σολώνειο Βιβλιοπωλείο και συζητήσαμε μαζί της για το βιβλίο, το θέατρο και τον πολιτισμό.

Το βιβλίο σας είναι ένας πραγματικός χείμαρρος ειλικρίνειας, μια εξομολόγηση. Θέλω λίγο να μου μιλήσετε για αυτή τη διαδικασία από την αρχή της μέχρι το τέλος της.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Ξεκαθαρίζει ο Μουσιούττας: «Κανένας συνταξιούχος δεν θα χάσει – Όλοι θα έχουν αύξηση»

Δεν υπάρχει ενδεχόμενο μείωσης συντάξεων στο πλαίσιο της συνταξιοδοτικής μεταρρύθμισης, δήλωσε στο ΚΥΠΕ την Τρίτη ο Υπουργός Εργασίας Μαρίνος Μουσιούττας, σημειώνοντας ότι, αντίθετα, όλοι οι συνταξιούχοι θα έχουν κάποια αύξηση, μικρότερη ή μεγαλύτερη. Ανέφερε παράλληλα ότι στόχος παραμένει η κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή κατά την πρώτη συνεδρία της Ολομέλειας, μετά τη θερινή διακοπή, που αναμένεται στις 20 Σεπτεμβρίου.

BEST OF TOTHEMAONLINE