Θλίψη: Παραμονή Χριστουγέννων «έσβησε» γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Θλίψη: Παραμονή Χριστουγέννων «έσβησε» γνωστός Έλληνας ηθοποιός

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες, παραμονή Χριστουγέννων και σε ηλικία 87 ετών, ο γνωστός ηθοποιός Γιώργος Μοσχίδης. Η είδηση του θανάτου του προκάλεσε θλίψη στον χώρο του Πολιτισμού. 

Είχε γεννηθεί στην Καβάλα το 1931 και είχε ξεκινήσει την καριέρα του ως ηθοποιός με περιοδεύοντες θιάσους (τα «μπουλούκια», όπως τα έλεγε ο ίδιος).

Σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ωδείου Θεσσαλονίκης και έκανε την πρώτη του επαγγελματική εμφάνιση το 1952 στο έργο «Ρομάντζο».

Μεταξύ άλλων, συνεργάστηκε με το Εθνικό Θέατρο και το Θέατρο Τέχνης, ενώ συμμετείχε και σε παραστάσεις αρχαίου δράματος και αττικής κωμωδίας.

Στο σινεμά ξεκίνησε το 1958 στην ταινία του Λαμπρινού «Διακοπές στην Αίγινα». Έλαβε μέρος σε 43 ταινίες, όπως «Κρίμα το μπόι σου» (1970), «Τι 30, τι 40, τι 50» (1972), «Αγάπη μου παλιόγρια» (1972) κ.ά. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Συναντιέται με τον ΠτΔ το Σάββατο στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα

Συναντιέται με τον ΠτΔ το Σάββατο στην Κύπρο η Ρομπέρτα Μέτσολα

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Νίκο Χριστοδουλίδη θα έχει το Σάββατο στο Προεδρικό Μέγαρο η Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, όπως πληροφορείται το ΚΥΠΕ.