Στα ύψη το πετρέλαιο το 2019

Στα ύψη το πετρέλαιο το 2019

Η διεθνής εμπειρία έχει καταδείξει ότι όταν ο ΟΠΕΚ και η Ρωσία συμφωνούν για περικοπή της παραγωγής, το πετρέλαιο εκτοξεύεται παρά τις προβλέψεις για επιβράδυνση της παγκόσμιας ανάπτυξης.

 

Καθώς οδεύουμε προς το νέο έτος, πληθαίνουν οι εκτιμήσεις που κάνουν λόγο για υψηλές τιμές το 2019 τόσο για το πετρέλαιο όσο και για το φυσικό αέριο. Οι διεθνείς αναλυτές βλέπουν την τιμή του πετρελαίου να κυμαίνεται γύρω στα 70 δολάρια το βαρέλι μετά από το πρώτο τρίμηνο του 2019 καθώς η συμφωνία ΟΠΕΚ και Ρωσίας αποτελεί όπως αναφέρουν ουσιαστικά μια εγγύηση «υψηλών τιμών».

Ο ΟΠΕΚ με ηγέτιδα δύναμη τη Σαουδική Αραβία και η Ρωσία συμφώνησαν να μειώσουν την παραγωγή κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα από τον Ιανουάριο του 2019, κάτι το οποίο θα οδηγήσει σε μείωση των αποθεμάτων και κατ' επέκταση σε άνοδο της τιμής του «μαύρου χρυσού». Το βασικό επιχείρημα είναι ότι η Ρωσία και ο Οργανισμός Πετρελαιοεξαγωγικών Κρατών έχουν σημαντική τιμολογιακή δύναμη, κάτι το οποίο αποδείχθηκε και το 2016 όταν για πρώτη φορά κατά τα τελευταία χρόνια επετεύχθη παρόμοια συμφωνία για μείωση της παραγωγής. 

Διαβάστε περισσότερα στο BusinessNews

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.