Κύπρος 1974 – Φωτογραφίες από τα «Ματωμένα Χριστούγεννα» των προσφύγων

Κύπρος 1974 – Φωτογραφίες από τα «Ματωμένα Χριστούγεννα» των προσφύγων

Τα Χριστούγεννα της Κύπρου το 1974 ήταν πολύ διαφορετικά από κάθε άλλα Χριστούγεννα του νησιού.

Εκείνη τη χρονιά, ο Χριστός γεννιόταν στα τσαντήρια των προσφυγικών καταυλισμών της Κύπρου, σε χωράφια, χωρίς τζάκι, χωρίς χριστουγεννιάτικα γλυκά, χωρίς στολισμένα δέντρα και τραγούδια.

Αντιθέτως, εκατοντάδες μαυροφορεμένες γυναίκες βίωναν τα Χριστούγεννα κοιτάζοντας προς τον Πενταδάκτυλο. Εκατοντάδες μητέρες έψαχναν τα απαραίτητα για να ψήσουν μια σούπα και εκατοντάδες παιδάκια, μέσα στην αθωότητά τους, στόλιζαν οβίδες, απομεινάρια του πολέμου, προσπαθώντας να φέρουν λίγο από το χριστουγεννιάτικο πνεύμα στους καταυλισμούς.

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Ένσταση Βαρωσιώτου: Η σύνθεση του δικαστηρίου και η θέση του δικηγόρου της - Όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο

Ένσταση Βαρωσιώτου: Η σύνθεση του δικαστηρίου και η θέση του δικηγόρου της - Όσα ακούστηκαν στο Δικαστήριο

Εντός Σεπτεμβρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης της ένστασης της Ντόριας Βαρωσιώτου για τον τερματισμό των υπηρεσιών της ως δικαστού του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λεμεσού, που ξεκίνησε σήμερα στο Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστήριο, το οποίο συνέρχεται ως Ανώτατο Συνταγματικό Δικαστικό Συμβούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE