ΛΕΜΕΣΟΣ: Χόρεψε σε ρυθμούς…ρίχτερ η πόλη- Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τους κατοίκους

ΛΕΜΕΣΟΣ: Χόρεψε σε ρυθμούς…ρίχτερ η πόλη- Δύο σεισμικές δονήσεις αναστάτωσαν τους κατοίκους

Δυο σεισμικές δονήσεις 3,6 και 3,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκαν τα ξημερώματα της Κυριακής 16/12, με επίκεντρο την περιοχή Αγίου Αθανασίου στη Λεμεσό.

Συγκεκριμένα, ασθενής σεισμική δόνηση 3,6 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ σημειώθηκε στις 03.30 τα ξημερώματα της Κυριακής και έγινε αισθητός στην ευρύτερη περιοχή της Λεμεσού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Τμήματος Γεωλογικής Επισκόπησης, ο σεισμός, που καταγράφηκε από το σεισμολογικό δίκτυο του Τμήματος, είχε επίκεντρο την περιοχή Αγίου Αθανασίου Λεμεσού, και εστιακό βάθος 3 χιλιόμετρα.

Πέντε λεπτά αργότερα, δηλαδή στις 03:35 καταγράφηκε δεύτερη σεισμική δόνηση μεγέθους 3,1 βαθμών στην κλίμακα Ρίχτερ, με το ίδιο επίκεντρο και εστιακό βάθος.

'Οπως αναφέρεται, το φαινόμενο παρακολουθείται από το Σεισμολογικό Κέντρο του Τμήματος και η σχετική πληροφόρηση (σεισμικοί παράμετροι, διαδραστικοί χάρτες κτλ) δημοσιεύεται στις ιστοσελίδες του: http://www.moa.gov.cy/gsd και http://81.4.135.34:8080 και στο λογαριασμό Twitter του Τμήματος @CY_earthquakes.

 

ΠΗΓΗ: Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Απειλητικό SMS εναντίον του ΠτΔ: Καταζητείται ένα πρόσωπο από τις Αρχές - Τα αδικήματα που διερευνώνται

Από την πρώτη στιγμή που δέχθηκε απειλητικό μήνυμα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξεκίνησε συντονισμένα η διερεύνηση της απειλής και ως αποτέλεσμα εξασφαλίστηκε μαρτυρία εναντίον συγκεκριμένου προσώπου.

BEST OF TOTHEMAONLINE