ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ

ΥΠ. ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ: «Παράλογο να πάρεις ποσό για θέμα εκτός αρμοδιότητας του»

ΥΠ. ΕΜΠΕΔΟΚΛΗ: «Παράλογο να πάρεις ποσό για θέμα εκτός αρμοδιότητας του»

Συνεχίστηκε η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενο τον Δημοτικό Γραμματέα Λάρνακας.

Συνεχίστηκε την Πέμπτη (13/12) ενώπιον του Μόνιμου Κακουργιοδικείου Λάρνακας - Αμμοχώστου η ακροαματική διαδικασία υπόθεσης για την οποία ο Δημοτικός Γραμματέας Λάρνακας Λευτέρης Εμπεδοκλής, που τελεί σε διαθεσιμότητα, κατηγορείται για υποθέσεις κλοπής από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι στις 8/9/2015 έλαβε από επιχειρηματία το ποσό των 35 χιλιάδων ευρώ για νομιμοποίηση παρανομιών στο υποστατικό του στη περιοχή Μακένζη στη Λάρνακα, χωρίς όμως, σύμφωνα με την καταγγελία, να γίνει οτιδήποτε.

Κατά τη διαδικασία ξεκίνησε η αντεξέταση του κατηγορούμενου από την εκπρόσωπο της Κατηγορούσας Αρχής Αντρη Κωνσταντίνου, η οποία ανέφερε μεταξύ άλλων στον κ. Εμπεδοκλή ότι όσα ανέφερε στο Δικαστήριο για τα όσα διαμείφθηκαν τη συγκεκριμένη ημέρα, είναι σενάρια που κατασκεύασε ο ίδιος, μετά την απόφαση του Κακουργιοδικείου ότι υπήρχε εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον του.

Ο κατηγορούμενος απάντησε πως μετά την αποφυλάκιση του από την Αστυνομία κατά την έναρξη της διερεύνησης της υπόθεσης, ζήτησε να ενημερωθεί από υπαλλήλους του Δημαρχείου Λάρνακας πού βρισκόταν κατά τον επίδικο χρόνο και πρόσθεσε πως όταν έμαθε ότι βρισκόταν στην Βουλή και στη συνέχεια στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών, ανακάλεσε στη μνήμη του λεπτομέρειες της ημέρας.

Ερωτηθείς κατά πόσον όταν πληροφορήθηκε για το πού βρισκόταν στις 8/9/15, ενημέρωσε την Αστυνομία για τις κινήσεις του, ο κ. Εμπεδοκλής απάντησε αρνητικά, σημειώνοντας πως συζήτησε την υπόθεση με τον δικηγόρο του, ο οποίος τού είπε πως οι εξεταστές θα τον ξανακαλούσαν και θα είχε την ευκαιρία να αναφέρει όσα έμαθε και πως σε διαφορετική περίπτωση «ό,τι έχεις να πεις θα το πεις στο Δικαστήριο».

«Δεν θεωρήσατε σκόπιμο και λογικό να ενημερώσετε την Αστυνομία ότι στις 8/9/15 δεν πήγατε στο γραφείο σας;», ζήτησε να μάθει η κα. Κωνσταντίνου, με τον κατηγορούμενο να αναφέρει πως «θεώρησα ότι το πιο λογικό ήταν πως δεν υπήρχε υπόθεση» και ότι «με τη συμβουλή του δικηγόρου μου δεν μίλησα σε κανένα στην Αστυνομία για την υπόθεση».

Σε παρατήρηση ότι δεν πήρε καμία συμβουλή από τον δικηγόρο του και ότι σκέφτηκε απλά όσα ανέφερε για τον επίδικο χρόνο στη συνέχεια της υπόθεσης, ο κατηγορούμενος είπε πως «ουδέποτε πήρα το οποιοδήποτε ποσό από οποιονδήποτε και ειδικά από τον Θεοδόση Χρυσοστόμου. Θα ήταν παράλογο να πάρει ο Δημοτικός Γραμματέας οποιοδήποτε χρηματικό ποσό από οποιονδήποτε για θέμα που δεν ήταν της αρμοδιότητας του».

Σε άλλη παρατήρηση της κας. Κωνσταντίνου ότι ο Θεοδόσης Χρυσοστόμου δεν είχε λόγο να πει ψέματα για τις εναντίον του κατηγορίες, ο κ. Εμπεδοκλής είπε πως «δεν γνωρίζω τη νοοτροπία του παραπονούμενου, ούτε πώς λειτουργεί, ούτε ξέρω, ούτε θέλω να ξέρω ούτε και με ενδιαφέρει. Θα τον έπαιρνα δικαστήριο ακόμα και σήμερα για τις παρανομίες που έκανε και δεν μετανιώνω για οτιδήποτε αφορά αυτή την υπόθεση», είπε και πρόσθεσε πως «παρά τα όσα τράβηξα μέχρι σήμερα θα έκανα το ίδιο».

Η κα. Κωνσταντίνου υπέβαλε στον κατηγορούμενο ότι ο λόγος που βρίσκεται στο Δικαστήριο είναι επειδή έκλεψε το ποσό (35 χιλιάδες ευρώ), ξεγέλασε και υποσχέθηκε στον παραπονούμενο επιχειρηματία να νομιμοποιήσει τις παρανομίες του. Ο κατηγορούμενος είπε πως ουδέποτε έγινε αυτό το πράγμα και πως μόνο μια φορά είδε τον παραπονούμενο.

Σε ερώτηση κατά πόσον σήμερα στη Λάρνακα δεν υπάρχει καμία παρανομία και εάν όλοι οι παρανομούντες έχουν συμμορφωθεί με τα εναντίον τους δικαστικά διατάγματα, ο κ. Εμπεδοκλής απάντησε «όχι βέβαια. Εμένα πάντα η προσπάθεια μου είναι να δώσω προοπτική λύσης σε οποιαδήποτε παρανομία και ακόμα και σήμερα η συμβουλή μου στη συγκεκριμένη περίπτωση ήταν ο επιχειρηματίας να παραδεχθεί στο Δικαστήριο τις παρανομίες του».

Σε άλλες ερωτήσεις της εκπροσώπου της Κατηγορούσας Αρχής ο κατηγορούμενος απάντησε πως στις 8/9/15, μετά την παρουσία του μαζί με τον τότε Δήμαρχο Λάρνακας στην Επιτροπή Εμπορίου της Βουλής, ανακάλεσε στη μνήμη του ότι στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών θα δινόταν δημοσιογραφική διάσκεψη για το Μεσογειακό Φεστιβάλ και πως «η Ρέα (Ιωαννίδου – Μαδέλλα που διοργάνωνε το Φεστιβάλ» ήταν πολύ έντονη, αφού έπαιρνε συνεχώς τηλέφωνο, ζητώντας να μάθει πού βρισκόμασταν γιατί ο Δήμαρχος που θα χαιρετούσε τη Διάσκεψη καθυστερούσε».

Είπε ακόμα πως από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η υπόθεση ανέφερε στην Αστυνομία ότι δεν γνώριζε τον επιχειρηματία Θεοδόση Χρυσοστόμου, πως δεν έγιναν στην πραγματικότητα όσα είχε αναφέρει στους αστυνομικούς και πως οι εξεταστές της υπόθεσης θα έπρεπε να τον καλέσουν για να εξηγήσει πού βρισκόταν κατά τον επίδικο χρόνο.

Η κα. Κωνσταντίνου υπέβαλε στον Λευτέρη Εμπεδοκλή πως εσκεμμένα δεν είπε στην Αστυνομία όσα είχαν να κάνουν με την παρουσία του στη Βουλή και στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών προκειμένου να μην διερευνηθούν, για να μπορεί ακόμα και σήμερα να ισχυριστεί ότι στις 8/9/15 βρισκόταν στη Στέγη και όχι στο γραφείο του, ψάχνοντας τρόπο να δικαιολογήσει γιατί δεν ήταν στο Δημαρχείο.

Ο κατηγορούμενος απάντησε πως η Αστυνομία όφειλε να κάνει την έρευνα που έκανε ο ίδιος για το πού βρισκόταν τη συγκεκριμένη ημέρα και πως κανένας δεν ερωτήθηκε στο Δημαρχείο πού βρισκόταν ο ίδιος κατά τον επίδικο χρόνο.

Σε άλλες ερωτήσεις, ο Δημοτικός Γραμματέας απάντησε πως «πήγα στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών γιατί ήμουν με το Δήμαρχο στο αυτοκίνητο του και με άφησαν εκεί» και πως σκέφτηκε να ενημερωθεί κατά πόσον μια συγκεκριμένη αίθουσα θα ήταν κενή την επόμενη εβδομάδα για να πραγματοποιήσει διαδραστικό παιγνίδι για την Εβδομάδα Κινητικότητας.

Η κα. Κωνσταντίνου ανέφερε στον κατηγορούμενο ότι ψεύδεται και απλά λέει πως δεν ήταν στο γραφείο του κατά τον επίδικο χρόνο, επειδή θυμήθηκε ότι ήταν ο Δήμαρχος στη Στέγη Γραμμάτων και σκέφτηκε πως θα ήταν καλό να πει ότι βρισκόταν μαζί του.

Ο κ. Εμπεδοκλής απάντησε πως θυμήθηκε ότι ήταν στη Στέγη Γραμμάτων όταν αντιλήφθηκε πως τη συγκεκριμένη ημέρα υπήρχε η δημοσιογραφική διάσκεψη για το Μεσαιωνικό Φεστιβάλ.

Η ακροαματική διαδικασία θα συνεχιστεί στις 18 Δεκεμβρίου 2018.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: Μέχρι πότε θα έχουμε βροχές - Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

• Στα χέρια της Αστυνομίας ο 49χρονος που απέδρασε από ιδιωτική κλινική στη Λάρνακα

• Προσοχή απάτη: Προσποιούνται λειτουργούς της Revolut και εξαπατούν πολίτες με βιντεοκλήσεις

• Τρόμος για Έλληνα ηθοποιό: Εκτοξεύθηκε από τη μηχανή του μετά από τροχαίο - Δείτε βίντεο

• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές

• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»



Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Αστυνομία: Αυτοί επιστρέφουν στις θέσεις τους ως Βοηθοί Αρχηγοί και ως Ανώτερος Αστυνόμος

Μετά από επανεξέταση ακυρωτικών αποφάσεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως, ασκώντας τις εξουσίες που του παρέχει ο περί Αστυνομίας Νόμος του 2004, αποφάσισε όπως αποκατασταθούν οι ακόλουθες προαγωγές στο βαθμό του Βοηθού Αρχηγού και του Ανώτερου Αστυνόμου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top