Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας και Λουτ συναντήθηκαν στη Ν. Υόρκη

Αναπληρωτής ΥΠΕΞ της Ελλάδας και Λουτ συναντήθηκαν στη Ν. Υόρκη

Οι προοπτικές επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για το Κυπριακό ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχαν σήμερα ο αναπληρωτής Υπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Γιώργος Κατρούγκαλος και η ειδική απεσταλμένη του ΓΓ του ΟΗΕ Τζέιν Χολ Λουτ.


Η συνάντηση ήταν κατ’ ιδίαν, διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ελληνικής μόνιμης αντιπροσωπείας στα Ηνωμένα Έθνη.

Όπως ανέφερε ελληνική διπλωματική πηγή, ο κ. Κατρούγκαλος ανέπτυξε στην αξιωματούχο του ΟΗΕ τις πάγιες ελληνικές θέσεις για την εξωτερική πτυχή του Κυπριακού.

Η κ. Λουτ θα επιισκεφθεί τη Λευκωσία για συναντήσεις με τους δύο ηγέτες, που στοχεύουν στην επανάληψη των διαπραγματεύσεων, ενώ την Παρασκευή μεταβαίνει στην Αγκυρα για συνάντηση με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE