ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Άμεση επιστροφή Μαρωνιτών προτείνει Τ/κ πρωτοβουλία

Άμεση επιστροφή Μαρωνιτών προτείνει Τ/κ πρωτοβουλία

Η τουρκοκυπριακή πρωτοβουλία Αμμόχωστος ζητεί την άμεση επιστροφή των Μαρωνιτών.

Να επιδειχθεί η απαραίτητη πολιτική βούληση άμεσα για να μπορέσουν να επιστρέψουν οι Κύπριοι Μαρωνίτες στα χωριά τους ζητεί η τ/κ πρωτοβουλία Αμμόχωστος.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, εκ μέρους της πρωτοβουλίας, σε γραπτή του δήλωση ο Μερτκάν Χαμίτ ζητεί όπως το πρώτο βήμα είναι να τερματιστεί η ιδιότητα της στρατιωτικής περιοχής που έχει η περιοχή των χωριών και αυτό να γίνει με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου».

«Χαιρετίζουμε τον αγώνα των Μαρωνιτών, ενός σημαντικού κομματιού της πολυπολιτισμικής δομής του νησιού, να επιστρέψουν στα εδάφη τους από τα οποία αποκόπηκαν εδώ και πολλά χρόνια».

Σχολιάζοντας τις πρόσφατες δηλώσεις που έγιναν από μέρους του γραφείου του κ. Ακιντζί για το θέμα, ο κ. Χαμίτ εικάζει ότι φαίνεται πως η «κυβέρνηση» δεν μπόρεσε να κάνει τα βήματα που χρειαζόταν.

«Απευθύνουμε έκκληση για την άμεση επιστροφή των Μαρωνιτών,που δίνουν μάχη ενάντια στο χρόνο και με τον πληθυσμό τους να γηράσκει, στα χωριά τους χωρίς άλλη καθυστέρηση».

Αναφέρθηκε τέλος στην παράδοση της εκκλησίας της Αγίας Άννας των Μαρωνιτών και του τζαμιού Ταμπάκχανε στην Αμμόχωστο στις 7 Δεκεμβρίου στις 14.30, μετά την αναστήλωσή τους από την Τεχνική Επιτροπή για την Πολιτιστική Κληρονομιά.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

Επιβεβαιώνει ο ΟΗΕ: Στην Κύπρο την Τρίτη η Ολγκίν - Βλέπει Χριστοδουλίδη και Τατάρ

«Η Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα για την Κύπρο, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, θα πραγματοποιήσει την τρίτη επίσκεψή της στην Κύπρο, στις 7 και θα παραμείνει έως τις 14 Μαΐου», δήλωσε ο εκπρόσωπος του ΓΓ του ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης Τύπου ξένων ανταποκριτών στην έδρα του διεθνούς οργανισμού, στη Νέα Υόρκη.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top