Συγκλονισμένος δηλώνει ο Γάλλος Πρωθυπουργός για τις επιθέσεις στα σύμβολα της χώρας

Συγκλονισμένος δηλώνει ο Γάλλος Πρωθυπουργός για τις επιθέσεις στα σύμβολα της χώρας

"Είμαι συγκλονισμένος από τις επιθέσεις (που έγιναν) στα σύμβολα της Γαλλίας", δήλωσε ο πρωθυπουργός Εντουάρ Φιλίπ στους δημοσιογράφους. "Είμαστε προσηλωμένοι στον διάλογο, αλλά και στον σεβασμό του νόμου".

 
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γαλλίας Κριστόφ Καστανέ θα μιλήσει απόψε στο δελτίο ειδήσεων των 20.00 (τοπική ώρα) του δικτύου TF1, μετά από μια ακόμη ημέρα κινητοποιήσεων των "κίτρινων γιλέκων" σε όλη τη Γαλλία που σημαδεύτηκαν από βίαια επεισόδια στο Παρίσι, μετέδωσε το πρώτο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης.
 
Στις 15.00 τοπική ώρα, το υπουργείο Εσωτερικών κατέγραψε 75.000 διαδηλωτές σε μεγάλες πόλεις της Γαλλίας και στην πρωτεύουσα όπου καταγράφηκαν 92 τραυματίες γύρω στις 17.40 τοπική ώρα, σύμφωνα με την διεύθυνση της αστυνομίας, η οποία προχώρησε σε 224 συλλήψεις.
 
Ο υφυπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι ελπίζει οι δυνάμεις ασφαλείας θα είναι σε θέση να αποκαταστήσουν γρήγορα την τάξη.
 
"Οι ταραχές και η βία που βλέπουμε σήμερα στο Παρίσι είναι απαράδεκτες και οι διαδηλωτές πρέπει να αντιταχθούν στις εξτρεμιστικές ομάδες που επωφελούνται από την κατάσταση υπονομεύοντας τις εύλογες καταγγελίες των "κίτρινων γιλέκων", δήλωσε η υπουργός Υγείας Ανιές Μπιζίν.
 
Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης των "κίτρινων γιλέκων" σήμερα μερικοί διαδηλωτές στόχευσαν την Αψίδα του Θριάμβου και άλλα μνημεία, ενώ άλλοι έσπασαν βιτρίνες μαγαζιών, ανάμεσά τους καταστήματα της Chanel, του Dior και της Apple.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Πενταμερής στη Νέα Υόρκη: Επίσημη ανακοίνωση για «ακόμη μία άτυπη συνάντηση για το Κυπριακό»

Την άτυπη πενταμερή συνάντηση για το Κυπριακό η οποία θα λάβει χώρα στην έδρα του διεθνούς οργανισμού στη Νέα Υόρκη, στις 16 και 17 Ιουλίου, ανακοίνωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου του Γενικού Γραμματέα ΟΗΕ, Στεφάν Ντουζαρίκ κατά τη διάρκεια της τακτικής ενημέρωσης Τύπου, σημειώνοντας παράλληλα ότι θα προσφέρει την ευκαιρία να συνεχιστεί ο διάλογος και να ανταλλαγούν απόψεις σχετικά με την πρόοδο που έχει σημειωθεί από τον Μάρτιο.