ΚΥΠΡΟΣ: Πότε έγινε το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο

ΚΥΠΡΟΣ: Πότε έγινε το πρώτο θανατηφόρο τροχαίο

Με αφορμή το τελευταίο θανατηφόρο που σημειώθηκε σήμερα Δευτέρα (26/11), ανατρέξαμε στα αρχεία της Αστυνομίας και εντοπίσαμε πότε συνέβη το πρώτο θανατηφόρο στην Κύπρο.

Σύμφωνα λοιπόν με την Αστυνομία, το θανατηφόρο σημειώθηκε το 1923 στην Λευκωσία και συγκεκριμένα στον Άγιο Δομέτιο, μεταξύ δύο οχημάτων που είχε ως αποτέλεσμα το θάνατο ενός προσώπου.

Ο οδηγός του άλλου αυτοκινήτου καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης έξι μηνών και ακύρωσης της άδειας του.

Να σημειώσουμε ότι το έτος 1923 κυκλοφορούσαν στην Κύπρο 364 εγγεγραμμένα αυτοκίνητα και 64 μοτοσυκλέτες ενώ υπήρχαν 738 πρόσωπα που κατείχαν άδεια οδήγησης.

Τέλος να αναφέρουμε ότι η χρονολογία που ήρθε το πρώτο αυτοκίνητο στην Κύπρο ήταν το 1907.

 

*φωτογραφία αρχείου

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Χριστοδουλίδης και Έρχιουρμαν στο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης - «Μήνυμα ειρήνης και συνύπαρξης» - Δείτε φωτογραφίες

Σε εξέλιξη βρίσκεται από τις 19:00 το 6ο Δικοινοτικό Φεστιβάλ Ειρήνης στην Πύλα, με την παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Νίκου Χριστοδουλίδη, και του Τουρκοκύπριου ηγέτη, Τουφάν Ερχιουρμάν. Η κοινή τους παρουσία στο φεστιβάλ είχε συμφωνηθεί κατά την τελευταία συνάντησή τους.

BEST OF TOTHEMAONLINE