ΔΙΕΘΝΗ

H συμφωνία με Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μόνη δυνατή, είπαν Τουσκ, Γιούνκερ και Μπαρνιέ

H συμφωνία με Ηνωμένο Βασίλειο είναι η μόνη δυνατή, είπαν Τουσκ, Γιούνκερ και Μπαρνιέ

H Συμφωνία που υιοθέτησε το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για την αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από τη  ΕΕ είναι "η μόνη συμφωνία που είναι δυνατόν να επιτευχθεί", δήλωσαν στις Βρυξέλλες, ο Πρόεδρος του Συμβουλίου κ. Τουσκ, ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ και ο διαπραγματευτής κ. Μπαρνιέ, μετά την ολοκλήρωση της σύντομης συνόδου των 27.

Ο διαπραγματευτής και οι δύο Πρόεδροι, έχοντας στα χέρια τους την εντολή των 27 της ΕΕ κάλεσαν τη βρετανική πλευρά να κυρώσει τη συμφωνία και κατέστησαν σαφές ότι το μεγαλύτερο μέρος της διαπραγμάτευσης είναι ακόμα μπροστά μας.

"Σήμερα το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο υιοθέτησε τη συμφωνία αποχώρησης, και κάλεσε το ΕΚ και την Κομισιόν να λάβουν τα απαραίτητα μέτρα για να τεθούν σε ισχύ οι προβλέψεις  της συμφωνίας στις 30/3/2019, ενώ υιοθέτησε την πολιτική διακήρυξη για τη μελλοντική σχέση", είπε ο Πρόεδρος Τουσκ.

"Μπροστά μας είναι μια ακόμα μεγάλη διαπραγμάτευση, αλλά και κοινοβουλευτικές κυρώσεις", σημείωσε, υπενθυμίζοντας πως σε κάθε περίπτωση ΕΕ και ΗΒ θα παραμείνουν "φίλοι ως το τέλος των ημερών".

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της Κομισιόν κ. Γιούνκερ τόνισε ότι "είναι μια μέρα κατά την οποία είμαστε ικανοποιημένοι από το αποτέλεσμα, αλλά και λυπημένοι, δεν ανοίγουμε σαμπάνιες", ξεκαθάρισε, εξηγώντας ότι τη λύπη αυτή τη μοιράζονται όλα τα κράτη μέλη.

Σε σχέση με το Γιβλαρτάρ είπε ότι "η συμφωνία που πετύχαμε είναι καλή για την Ισπανία" και εξέφρασε το θαυμασμό του για τη δουλειά που έκανε ο κ. Μπαρνιέ.

"Είναι η καλύτερη συμφωνία που είναι δυνατή, είναι η μόνη συμφωνία που μπορεί είναι δυνατόν να υπάρχει", ξεκαθάρισε ο κ. Μπαρνιέ.

Ο κ. Γιούνκερ ξεκαθάρισε ότι κανένας Βρετανός υπάλληλος δεν θα διωχθεί από την Κομισιόν, επαίνεσε τον επαγγελματισμό τους, δεν υποσχέθηκε όμως και προαγωγές. Σημείωσε δε ξανά και ξανά ότι το Brexit είναι μια λυπηρή στιγμή και θα αποδειχθεί σύντομα λυπηρή και στην ίδια τη Βρετανία, ωστόσο αν τα μέλη του κοινοβουλίου την απορρίψουν θα απογοητευθούν.

Από ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία... παρέα με τη σκόνη - Δείτε ζωντανά την εξέλιξη του καιρού

Επιβραδύνεται η αύξηση της τιμής του καφέ στην ΕΕ – Τι ισχύει για την Κύπρο

Κύπρια επαγγελματίας Feng Shui μιλά στο «Τ»: Τα μυστικά για την καλή ενέργεια και εκείνοι που «αναγκάστηκαν» να αλλάξουν σπίτι

Κρανίο που ανήκει σε πλάσμα βάρους 40 τόνων ξεβράστηκε σε παραλία στις ΗΠΑ



Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Ευρωεκλογές: Σε διάταξη μάχης τα κόμματα - Το στοίχημα, οι επιθέσεις και η μέτρια προεκλογική εκστρατεία

Όσο πλησιάζουμε στις Ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, τα κόμματα βρίσκονται σε διάταξη μάχης για να φτάσουν στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Με κινήσεις εντυπωσιασμού και δηλώσεις, οι ηγεσίες των κομμάτων τρέχουν στη μάχη των ευρωεκλογών έχοντας ως πρώτιστο μέλημα τους, τη συσπείρωση.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top