Ο Υπουργός Παιδείας στη Σύνοδο του Συμβουλίου Παιδείας στις Βρυξέλλες

Ο Υπουργός Παιδείας στη Σύνοδο του Συμβουλίου Παιδείας στις Βρυξέλλες

Για τις Βρυξέλλες αναχώρησε την Κυριακή ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Χαμπιαούρης για να συμμετάσχει  στη Σύνοδο του Συμβουλίου Παιδείας, Πολιτισμού, Νεολαίας και Αθλητισμού  της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 26 και 27 Νοεμβρίου.

Κύριες θεματικές της Συνόδου του Συμβουλίου είναι  η Στρατηγική της ΕΕ για τη Νεολαία  2019-2027, η Σύσταση για την προώθηση της αυτόματης αμοιβαίας αναγνώρισης των πτυχίων τριτοβάθμιας και ανώτερης δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και η δημιουργία του Ευρωπαϊκού Χώρου Εκπαίδευσης,  το πρόγραμμα εργασιών στον πολιτιστικό τομέα 2019-2022 και η οικονομική διάσταση του αθλητισμού.

Ο Υπουργός θα επιστρέψει στην Κύπρο την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Κυπριακό: Σήμερα η πρώτη συνάντηση των διαπραγματευτών: H ρητορική Ερχιουρμάν, οι εσωτερικές αντιδράσεις και οι γεωπολιτικές σκιές

Σε κλίμα επιβαρυμένο από νέες εντάσεις, πολιτικές αιχμές και αυξημένη καχυποψία, οδηγούνται σήμερα, οι δύο διαπραγματευτές του Κυπριακού. Η συνάντηση Μενέλαου Μενελάου και Μεχμέτ Ντάνα-η πρώτη μετά την εκλογή του Τουφάν Έρχιουρμάν- δεν αναμένεται να παράξει ουσιαστική πρόοδο, αλλά ήδη λειτουργεί ως βαρόμετρο για το τι έχει αλλάξει και, κυρίως, για το τι δεν έχει.