Η αρχική, θετική σημασία της λέξης «Χούντα»

Η αρχική, θετική σημασία της λέξης «Χούντα»

Τα ξημερώματα της 21ης Απριλίου 1967, ο ταξίαρχος Στυλιανός Παττακός και οι συνταγματάρχες Γεώργιος Παπαδόπουλος και Νικόλαος Μακαρέζος κατέλαβαν την εξουσία της Ελλάδας πραξικοπηματικά.

Για τα επόμενα επτά χρόνια η Ελλάδα «μπήκε στον γύψο», έως τις 23 Ιουλίου 1974, μετά το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Η δικτατορία των συνταγματαρχών έμεινε γνωστή ως «Χούντα».

Διαβάστε περισσότερα στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Η αλήθεια τρομοκρατεί την εξουσία» – Πολιτικές προεκτάσεις στην έρευνα εναντίον του

Οδυσσέας Μιχαηλίδης: «Η αλήθεια τρομοκρατεί την εξουσία» – Πολιτικές προεκτάσεις στην έρευνα εναντίον του

Με μία αιχμηρή δήλωση, γεμάτη πολιτικό φορτίο και συμβολισμούς, ο τέως Γενικός Ελεγκτής Οδυσσέας Μιχαηλίδης επέλεξε να απαντήσει στην επιβεβαίωση των δημοσιευμάτων για την έναρξη ποινικής διερεύνησης εναντίον του από την Αστυνομία.

BEST OF TOTHEMAONLINE