ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: Συμφωνία επί του κειμένου των όρων του Brexit 

ΒΡΕΤΑΝΙΚΑ ΜΜΕ: Συμφωνία επί του κειμένου των όρων του Brexit 

Σε συμφωνία μεταξύ Λονδίνου και Βρυξελλών σε επίπεδο διαπραγματευτών επί του κειμένου της Συμφωνίας Αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ αναφέρονται τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που πρώτο μετέδωσε το ιρλανδικό RTE, οι διαπραγματευτές κατέληξαν σε μία αμοιβαία αποδεκτή διατύπωση για τους όρους του λεγόμενου backstop, της ασφαλιστικής δικλείδας που απαιτούν οι Βρυξέλλες για την αποφυγή σκληρών συνόρων στην Ιρλανδία.
 
Η συμφωνία θα πρέπει τώρα να εγκριθεί από τη βρετανική κυβέρνηση και προς το σκοπό αυτό αναμένεται να συγκληθεί έκτακτο υπουργικό συμβούλιο από την Τερέζα Μέι για αύριο το πρωί ή το μεσημέρι.
 
Τόσο το Λονδίνο όσο και οι Βρυξέλλες σημείωναν ότι για να υπάρξει εντός του Νοεμβρίου έκτακτη σύνοδος κορυφής της ΕΕ προς επικύρωση της Συμφωνίας Αποχώρησης θα έπρεπε αυτή η συμφωνία να έχει οριστικοποιηθεί και να έχει εγκριθεί από τη βρετανική κυβέρνηση το αργότερο έως τη νύχτα της Τετάρτης (14/11).

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Έθεσε το θέμα των Βάσεων στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο ΠτΔ - Εξήγησε στους ηγέτες τι γίνεται στην Κύπρο

Τη θέση πως η Ευρωπαϊκή Ένωση μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά στην επίτευξη προόδου στο Κυπριακό καθώς διαθέτει τα εργαλεία να καταδείξει τα οφέλη της λύσης στην Τουρκία, εξέφρασε, την Πέμπτη, ο Προέδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά το γεύμα εργασίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου στο οποίο συμμετείχε, για τελευταία φορά πριν τη λήξη της θητείας του ο ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες. Εξάλλου, σε παρέμβασή του αργότερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, και σε συζήτηση που πρέπει να ανοίξει μετά το τέλος του πολέμου για το καθεστώς των Βρτανικών Βάσεων.

BEST OF TOTHEMAONLINE