Στο τεμάχιο 10 το γεωτρύπανο της Εxxon Mobil

Στο τεμάχιο 10 το γεωτρύπανο της Εxxon Mobil

Το γεωτρύπανο «Stena Ιcemax» μεταξύ 15 με 17 Νοεμβρίου αναμένεται να αρχίσει τη γεώτρηση.

Λόγω του ότι δεν ήταν προγραμματισμένο να κάνει ενδιάμεσο σταθμό στο λιμάνι ή το αγκυροβόλιο της Λεμεσού, το γεωτρύπανο, που είναι από τα πιο σύγχρονα στο είδος, του πήγε κατ' ευθείαν στο τεμάχιο 10.

Την εξυπηρέτηση του γεωτρύπανου αναλαμβάνουν τέσσερα υποστηρικτικά σκάφη που ναυλοχούν στη Λεμεσό από τα τέλη Οκτωβρίου, αφού το τεμάχιο 10 και ο στόχος ΔΕΛΦΙΝΟΣ της γεώτρησης, απέχουν από τη Λεμεσό περίπου 90 ναυτικά μίλια.

Σημειώνεται ότι μέχρι τις 25 Νοεμβρίου θα βρίσκεται σε ισχύ NAVTEX που εξέδωσε η Κυπριακή Δημοκρατία, με την οποία απαγορεύεται η ναυσιπλοΐα σε ακτίνα 500 μέτρων γύρω από το γεωτρύπανο και η είσοδος σε αυτήν συνιστά ποινικό αδίκημα. 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

ΠτΔ πριν το Υπουργικό - «Το 2026 θα συνεχίσουμε με τολμηρές μεταρρυθμίσεις»

Η Κυβέρνηση θα συνεχίσει και το 2026 στο ίδιο πνεύμα για μεταρρυθμίσεις όπως και το 2025, με στόχο να εκσυγχρονίσει το κράτος του 1960, είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά την εναρκτήρια του τοποθέτηση στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου, που έγινε το απόγευμα, στο Προεδρικό Μέγαρο.

BEST OF TOTHEMAONLINE