Το Twitter διέγραψε λογαριασμούς που καλούσαν σε αποχή από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Το Twitter διέγραψε λογαριασμούς που καλούσαν σε αποχή από τις ενδιάμεσες εκλογές στις ΗΠΑ

Το Twitter κατάργησε χιλιάδες αυτόματους λογαριασμούς στις Ηνωμένες Πολιτείες, πολλοί από τους οποίους εμφανίζονταν να ανήκουν σε Δημοκρατικούς, με μηνύματα που αποθάρρυναν τους ψηφοφόρους από το να πάνε να ψηφίσουν την Τρίτη στις ενδιάμεσες εκλογές οι οποίες προμηνύονται δύσκολες για τους Ρεπουμπλικανούς, ανέφεραν ΜΜΕ.

 

Το Twitter ανέφερε πως «κατάργησε λογαριασμούς που προσπαθούσαν να διοχετεύσουν λανθασμένες πληροφορίες με αυτόματο τρόπο -- παραβιάζοντας τους κανονισμούς μας».

Σύμφωνα με το CNN, η επιτροπή των Δημοκρατικών για την προεκλογική εκστρατεία ήταν εκείνη που ειδοποίησε το Twitter για την ύπαρξη αυτών των λογαριασμών, που καταργήθηκαν τον Σεπτέμβριο και στις αρχές Οκτωβρίου.

Το δίκτυο των λογαριασμών φαίνεται πως κατευθυνόταν από τις Ηνωμένες Πολιτείες, διευκρίνισε το Twitter χωρίς να αναφέρει άλλα στοιχεία.

Έπειτα από τις κατηγορίες για χειραγώγηση από τη Ρωσία της προεκλογικής εκστρατείας για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ το 2016, το Twitter λέει ότι επιδίωξε τους τελευταίους μήνες να διαγράψει τους λανθασμένους ή αυτόματους λογαριασμούς που είχαν σκοπό να χειραγωγήσουν την κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών αυτών.

Από την πλευρά του, ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ διαμαρτυρήθηκε πρόσφατα πως το Twitter κατάργησε λογαριασμούς υποστηρικτών του.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Μαριά Άνχελα Ολγκίν: Πρώτα βλέπει Χριστοδουλίδη και μετά Τατάρ – Πότε θα συναντηθεί με τον Τ/κ ηγέτη

Το πρωί της ερχόμενης Δευτέρας θα συναντηθεί με την Προσωπική Απεσταλμένη του Γενικού Γραμματέα των ΗΕ, Μαρία Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, ο ηγέτης των Τουρκοκυπρίων, Ερσίν Τατάρ, όπως μετεδόθηκε στα κατεχόμενα.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Άλμα επί Γκοντό*

Άλμα επί Γκοντό*