ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Απεβίωσε μάνα σύμβολο της κυπριακής ιστορίας - Έχασε δυο γιούς σε πραξικόπημα και '74 -Θλίψη για ΑΚΕΛ και ΕΣΚ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Απεβίωσε μάνα σύμβολο της κυπριακής ιστορίας - Έχασε δυο γιούς σε πραξικόπημα και '74 -Θλίψη για ΑΚΕΛ και ΕΣΚ -ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Aπεβίωσε την Τετάρτη (31/10) σε ηλικία 81 ετών η Αγαθονίκη Παπαλαζάρου, μια γυναίκα που βίωσε με πολύ έντονο τρόπο την σύγχρονη κυπριακή ιστορία, αφού έχασε 2 γιους, τον ένα στο πραξικόπημα και τον άλλο στην εισβολή.

H κηδεία της θα τελεστεί την Παρασκευή (2/11) στον ιερό ναό Αγίου Παντελεήμονος στα Νέα Χολέτρια της Πάφου στις 14:00, ενώ η ταφή θα γίνει στον τάφο των παιδιών της ηρώων Κυριακού και Σωτήρη, στο παλιό κοιμητήριο Χολετριών.

Μήνυμα για τον θάνατο της Αγαθονίκης, ανάρτησε και ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού αναφέροντας: «Έχασε 2 γιούς,ένα στο πραξικόπημα κ ένα στην εισβολή. Η ζωή της μάθημα αγάπης και αγώνα. Αιωνία σου η μνήμη Αγαθονίκη Παπαλαζάρου».

Να σημειωθεί ότι ο χαμός της Αγαθονίκης Παπαλαζάρου αγγίζει έντονα και τον δημοσιογραφικό κόσμο. Η κόρη της Μαρία Φράγκου είναι δημοσιογράφος στην "Χαραυγή", νυμφευμένη με τον Γιώργο Φράγκο, πρόεδρο της ΕΣΚ. Εξάλλου, ο Δήμαρχος Γερίου Νεόφυτος Παπαλαζάρου προέρχεται από τη δημοσιογραφική οικογένεια.

Η οικογένεια, αντί στεφάνων παρακαλεί να γίνουν εισφορές για την ανέγερση μνημείου για τους ήρωες της κοινότητες.

Λύπη Προέδρου Αναστασιάδη για θάνατο πρεσβυτέρας Αγ. Παπαλαζάρου

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει τη βαθειά λύπη του για τον θάνατο της πρεσβυτέρας Αγαθονίκης Παπαλαζάρου, και σημειώνει ότι η κηδεία της θα τελεστεί δημοσία δαπάνη.

Σε ανακοίνωση της Προεδρίας αναφέρεται ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης εκφράζει τη βαθειά λύπη του για τον θάνατο της πρεσβυτέρας Αγαθονίκης Παπαλαζάρου, μητέρας δύο ηρώων προάσπισης της Δημοκρατίας, και εκφράζει τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια της».

«Η Πολιτεία, ως ένδειξη σεβασμού και αναγνώρισης της προσφοράς της οικογένειας του Ιερέα Παπαλαζάρου στους αγώνες για προάσπιση της Δημοκρατίας, αποφάσισε όπως η κηδεία της εκλιπούσας τελεστεί δημοσία δαπάνη», αναφέρεται.




 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Οκτώ μέρες στο κελί οι δύο για το οπλοστάσιο σε τάφο στην επαρχία Λάρνακας

Μονή Αββακούμ: Απαντά στον δικηγόρο του Μητροπολίτη Ταμασού ο Βαβούσκος - «Συνιστά ομολογία ότι δεν είχαν κάνει τίποτε»

Επίδομα τέκνου: Αυξημένο κατά 3,7% φέτος - Δείτε αναλυτικά πόσα και πότε θα τα λάβετε

Τιμές καυσίμων: Το «παράδοξο» με τα φθηνότερα πρατήρια - Στα ίδια επίπεδα βενζίνη και πετρέλαιο κίνησης - Πίνακες

Κωνσταντίνου και Ελένης: Πόσοι Κύπριοι γιορτάζουν σήμερα - Oι παραλλαγές των ονομάτων και η ιστορία των Αγίων

Χριστιάνα Αριστοτέλους: Το γλυκό στιγμιότυπο που πόσταρε από τη βάφτιση της κόρης της



Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: «Έρχονται αρχηγοί κρατών για να στηρίξουν την πρωτοβουλία Αμάλθεια - Δεν υπάρχει ναυάγιο για το τερματικό»

Αρχηγοί κρατών θα έρθουν στην Κύπρο για να στηρίξουν την πρωτοβουλία «Αμάλθεια» είπε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top