Ξεκινά ο «Πορθητής» για τη γεώτρηση στην Α. Μεσόγειο

Ξεκινά ο «Πορθητής» για τη γεώτρηση στην Α. Μεσόγειο

Την Τρίτη (30/10) ξεκινά το ταξίδι του ο Πορθητής για την πρώτη του γεώτρηση Alanya-1 ανοιχτά της Αττάλειας, όπως μεταδίδει η τουρκική τηλεόραση TRTHaber.

Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι πάνω από 200 ειδικοί, Τούρκοι και ξένοι, θα αναλάβουν καθήκοντα στον Πορθητή, ενώ η πρώτη γεώτρηση θα πραγματοποιηθεί στην παρουσία και του Υπουργού Ενέργειας Φατίχ Ντονμέζ. Ο Τούρκος Υπουργός είχε δηλώσει ότι “η γεώτρηση θα είναι βάθους 2,500 μέτρα και το τρυπάνι θα πάει 5 με 6 χιλιάδες μέτρα κάτω από τον βυθό της θάλασσας”, προσθέτοντας ότι έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες εργασίες από επιστημονικής άποψης.

Όπως μεταδίδεται, η Τουρκική Εταιρεία Πετρελαίου (TPAO) συμφώνησε με την αμερικανική εταιρεία Rowan Companies για τη διασφάλιση πλατφόρμας για τις πρώτες δύο γεωτρήσεις στη Μεσόγειο. Η πλατφόρμα Rowan Norway θα διατεθεί για 100-140 μέρες όπως συμφωνήθηκε.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Εκλογές Μαΐου με ανοιχτές πληγές στη Δικαιοσύνη – Τι σηματοδοτεί η παρέμβαση της Αννίτας Δημητρίου

Την ώρα που τα κόμματα κινούνται με πυρετώδεις ρυθμούς για να ολοκληρώσουν τα ψηφοδέλτιά τους ενόψει των βουλευτικών εκλογών του Μαΐου, η κοινή γνώμη παρακολουθεί μια άλλη, πιο ανησυχητική πραγματικότητα: καταγγελίες για διαφθορά και εγκλήματα που παραμένουν ατιμώρητα, ισχυρισμοί για εμπλοκή πολιτικών προσώπων και μελών της Αστυνομίας, και ένα σύστημα θεσμών που φαίνεται να χάνει την αξιοπιστία του.

BEST OF TOTHEMAONLINE

Sunday Kristallnacht

Sunday Kristallnacht