ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: 'Να προωθήσουμε την οικονομική συνεργασία με την Τουρκία'

Γερμανία: 'Να προωθήσουμε την οικονομική συνεργασία με την Τουρκία'

Επιχειρήσεις και ανθρώπινα δικαιώματα στην επίσκεψη του Γερμανού Υπουργού Οικονομικών στην Τουρκία.

Ο Γερμανός ομοσπονδιακός Υπουργός Οικονομίας Πέτερ Αλτμαιερ έφτασε στην Τουρκία με μεγάλη αποστολή, με στόχο να ανοίξει πόρτες, να βελτιώσει τις τεταμένες σχέσεις και να μιλήσει για την κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων- όχι όμως δημοσίως, όπως αναφέρεται σε τηλεγράφημα του Γερμανικού Πρακτορείου Ειδήσεων-DPA.

«Πρέπει να λύσουμε προβλήματα, αλλά κα να προωθήσουμε την οικονομική συνεργασία», σχολίασε ο Αλτμαιερ αναφορικά με τη δύσκολη κατάσταση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην Τουρκία, κατά την έναρξη της διήμερης επίσκεψής του στη χώρα. Όπως δήλωσε κατά την πτήση του προς την Άγκυρα, θα συζητήσει το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων με εκπροσώπους της τουρκικής κυβέρνησης, επισημαίνοντας ότι οι πιθανότητες να επιτευχθεί κάποια πρόοδος αυξάνονται όταν αυτό δε γίνει δημόσια.

Στο τηλεγράφημα υπενθυμίζεται ότι η τουρκική κυβέρνηση, μετά την απόπειρα πραξικοπήματος το 2016, έχει ξεκινήσει διώξεις κατά υποτιθέμενων εχθρών του κράτους. Συγκεκριμένα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι, μεταξύ των οποίων δημοσιογράφοι, ακαδημαϊκοί και υποστηρικτές των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχουν συλληφθεί, ενώ 140.000 άτομα έχουν απολυθεί από το δημόσιο τομέα.

Η Διεθνής Αμνηστία ζήτησε από τον Αλτμαιερ να παρέμβει, όχι μόνο για τους Γερμανούς πολίτες που είναι φυλακισμένοι στην Τουρκία, αλλά και για τους φυλακισμένους υποστηρικτές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους δημοσιογράφους και άλλους που βρίσκονται στις τουρκικές φυλακές με αβάσιμο κατηγορητήριο.

Η επίσκεψη έχει πολύ μεγάλη σημασία για την Τουρκία, καθώς η χώρα αντιμετωπίζει μια δύσκολη νομισματική κρίση, η οποία μαζί με το μεγάλο ποσοστό πληθωρισμού βλάπτει συνολικά την οικονομία. Η Τουρκία ελπίζει σε νέες επενδύσεις. Λόγω της κρίσης, οι άμεσες ξένες επενδύσεις διεκόπησαν. Και οι γερμανικές επιχειρήσεις είναι επίσης επιφυλακτικές στο θέμα των επενδύσεων. Ωστόσο, δεν τίθεται στην ατζέντα ζήτημα οικονομικής βοήθειας προς την Τουρκία, όπως δήλωσε ο Αλτμαιερ. Αλλωστε, δεν το έχει ζητήσει και η ίδια η Τουρκία.

Στην αντιπροσωπεία που συνοδεύει τον ομοσπονδιακό Υπ. Οικονομίας, συμπεριλαμβάνονται εκπρόσωποι των ομίλων Eon, Metro, Basf, EWE, Enercon, Steag και Thyssenkrupp Marine Systems. Το μεγαλύτερο πρόβλημα της Τουρκίας είναι το υψηλό εμπορικό έλλειμμα, όπως λέγεται μεταξύ των μελών της αντιπροσωπείας. Αυτό δυσκολεύει τη χρηματοδότηση σημαντικών έργων – για παράδειγμα στον τομέα των υποδομών ή την ανάπτυξη ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Από ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Κάλεσμα Αρχιεπισκόπου στον Μητροπολίτη Πάφου να διαφοροποιήσει τη στάση του - «Δεν πρέπει να επανέλθει στον Μεσαίωνα»

• Η Κατανομή Ελλαδικών Πανεπιστημιακών Σχολών στην Κύπρο: Αναγκαία η Ισορροπία και η Δικαιοσύνη

• Υπουργικό Συμβούλιο: Εγκρίθηκαν οι 13 τροποποιήσεις για το δικαίωμα ψήφου από τα 17 - Δείτε αναλυτικά τι ισχύει

• ΤΖΟΚΕΡ: Ζαλίζει το ποσό μετά το νέο ΤΖΑΚ-ΠΟΤ - Τέσσερα τυχερά δελτία στη δεύτερη κατηγορία

• Ανδρέας Γεωργίου-Σιμώνη Χριστοδούλου: Το φωτογραφικό άλμπουμ από το ταξίδι τους στην Ταϊλάνδη και τα καυτά φιλιά

• Απίστευτο περιστατικό στη Λεμεσό - Χαστούκισε ντελιβερά, του άρπαξε το κινητό και έγινε καπνός - Τι συνέβη



Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Χαρτσιώτης: Χρειάζεται συνεργασία για αντιμετώπιση νεανικής παραβατικότητας

Όπως σε όλα τα προβλήματα, έτσι και η αντιμετώπιση της νεανικής παραβατικότητας και βίας χρειάζεται συλλογικότητα και συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων, ανέφερε ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Μάριος Χαρτσιώτης, σημειώνοντας ότι η Κυβέρνηση δεν παραμένει σε θεωρητικό επίπεδο αλλά προχωρά με πρακτικές και ουσιαστικές δράσεις.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top