Πατρούσεφ και Μπόλτον συναντώνται στην Μόσχα την επόμενη εβδομάδα

Πατρούσεφ και Μπόλτον συναντώνται στην Μόσχα την επόμενη εβδομάδα

Την επόμενη εβδομάδα θα συναντηθούν στην Μόσχα ο γραμματέας του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Νικολάι Πατρούσεφ και ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων εθνικής ασφαλείας Τζον Μπόλτον, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Πατρούσεφ Γιεβγκένι Ανόσιν.

Ο ίδιος προσέθεσε ότι η ατζέντα των θεμάτων που θα συζητηθούν καταρτίζεται.

Νωρίτερα ο Τζον Μπόλτον είχε δηλώσει στον αμερικανό δημοσιογράφο Χιού Χιούριτ ότι πηγαίνει στην Μόσχα προσβλέποντας στην βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ και για να συζητήσει τα επίμαχα ζητήματα που υπάρχουν στις σχέσεις των δύο χωρών . Ο σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου στις 20 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει περιοδεία στο εξωτερικό κατά την διάρκεια της οποίας θα επισκεφθεί την Ρωσία, το Αζερμπαϊτζάν, την Αρμενία και την Γεωργία.

Ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Ρωσία Τζον Χάντσμαν είχε δηλώσει στις 3 Οκτωβρίου ότι σύμβουλος του Αμερικανού προέδρου επί θεμάτων ασφαλείας Τζον Μπόλτον, θα συναντηθεί στην Μόσχα με τον Πατρούσεφ το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Οκτωβρίου, με τον οποίο θα συζητήσει την κατάσταση στην Συρία και την Κορεατική Χερσόνησο.

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.