Πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό συγγραφής σε κύπρια μαθήτρια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Πρώτο βραβείο σε παγκόσμιο διαγωνισμό συγγραφής σε κύπρια μαθήτρια - ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ

Το 1ο βραβείο του παγκόσμιου διαγωνισμού συγγραφής επιστολών στη μαθήτρια Χαρά Φωκά του Γυμνασίου Δροσιάς.

Σε μια σεμνή τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες, στις 9 Οκτωβρίου, παγκόσμια ημέρα ταχυδρομείων, στα κεντρικά Γραφεία της Παγκόσμιας Ταχυδρομικής Ένωσης στη Βέρνη, απονεμήθηκε στη Χαρά Φωκά, μαθήτρια του Γυμνασίου Δροσιάς Λάρνακας, το πρώτο βραβείο του 47ου παγκόσμιου διαγωνισμού συγγραφής επιστολών για νεαρά άτομα, από τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα της Ένωσης, Pascal Clivaz , στην παρουσία του Διευθυντή των Κυπριακών Ταχυδρομείων Ανδρέα Γρηγορίου και πολλών άλλων επισήμων και αξιωματούχων της Ένωσης και άλλων Ταχυδρομικών Οργανισμών.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο διαγωνισμό με θέμα «Φαντάσου τον εαυτό σου ως μια επιστολή να ταξιδεύει στον χρόνο...», έλαβαν μέρος πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά, από όλες σχεδόν τις χώρες του κόσμου, και η επιστολή της μαθήτριας μας Χαράς Φωκά, αξιολογήθηκε ως η καλύτερη από όλες και πήρε το πρώτο «χρυσό» βραβείο.

Επισημαίνεται ότι για πρώτη φορά η Κύπρος πήρε το πρώτο παγκόσμιο βραβείο, γεγονός που περιποιεί μεγάλη τιμή για τη χώρα μας, τους γονείς και το σχολείο της Χαράς, αλλά πρώτιστα και την ίδια τη Χαρά, καθώς και για τα Κυπριακά Ταχυδρομεία που διοργανώνουν κάθε χρόνο τον διαγωνισμό σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, η Χαρά Φωκά ανέγνωσε την επιστολή της, εξήγησε το σκεπτικό της για το θέμα που πραγματεύθηκε καθώς και τους λόγους που την ώθησαν να λάβει μέρος στον διαγωνισμό.

Στον δικό του χαιρετισμό ο Διευθυντής των Κυπριακών Ταχυδρομείων, ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η Χαρά Φωκά, με την επιστολή της, ανέδειξε με τον καλύτερο τρόπο τόσο τις δικές της ευαισθησίες όσο και αυτές του λαού μας για τα ανθρώπινα δικαιώματα και για την τραγωδία των μεταναστών της Μεσογείου, που εγκαταλείπουν τα σπίτια και τις χώρες τους για να επιβιώσουν και να δημιουργήσουν σε συνθήκες ασφάλειας και ευημερίας.

Συνεχίζοντας, υπενθύμισε ότι η Κύπρος βίωσε παρόμοια περιστατικά, όταν λόγω της τουρκικής εισβολής το 1974, σχεδόν διακόσιες χιλιάδες άνθρωποι, εγκατέλειψαν με τη βία τα σπίτια και τις περιουσίες τους, διωγμένοι από τα χωριά και τις πόλεις τους και έγιναν πρόσφυγες στην ίδια τους την πατρίδα.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Διεθνής κινητοποίηση για τις πυρκαγιές στο Ισραήλ – Άμεση η ανταπόκριση της Κύπρου

Διεθνής κινητοποίηση για τις πυρκαγιές στο Ισραήλ – Άμεση η ανταπόκριση της Κύπρου

Υπήρξε θετική ανταπόκριση από πλευράς Κυπριακής Δημοκρατίας, για συνδρομή στην αντιμετώπιση πυρκαγιών στο Ισραήλ, μετά από σχετική επικοινωνία, ανέφεραν στο ΚΥΠΕ αρμόδιες πηγές.   

BEST OF TOTHEMAONLINE