ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Φάγαμε έξι μήνες στη Βουλή» - Υπερχρεώσεις 15.000 λογαριασμών

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Φάγαμε έξι μήνες στη Βουλή» - Υπερχρεώσεις 15.000 λογαριασμών

Την άποψη ότι η διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Δανείων (ΜΕΔ) και η εκροή καταθέσεων είναι οι κύριοι λόγοι της κατάρρευσης του Συνεργατισμού, εξέφρασε ο Οικονομικός Λειτουργός Α΄ και Προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης Συμμετοχής της Δημοκρατίας στην Ιδιοκτησιακή Δομή Πιστωτικών Ιδρυμάτων, Διονύσης Διονυσίου.

Κατά την τρίτη, πολύωρη κατάθεση του ενώπιον της Ερευνητικής Επιτροπής για την κατάρρευση του Συνεργατισμού, ο κ. Διονυσίου είπε ότι «το κυριότερο πρόβλημα που αντιμετώπιζε η τράπεζα ήταν η διαχείριση των ΜΕΔ», ενώ «σε θέμα εταιρικής διακυβέρνησης το μεγαλύτερο θέμα ήταν λόγω της οργανωτικής διάρθρωσης της τράπεζας».

Επίσης, επανέλαβε ότι το μεγαλύτερο λάθος - ανεξάρτητα οποιασδήποτε διαδικασίας - ήταν που καθυστέρησε η απόφαση για δημιουργία πλατφόρμας διαχείρισης ΜΕΔ, κάτι που καθυστέρησε την όλη διαχείριση των ΜΕΔ.

Αναφέροντας ότι έμπαιναν συνεχώς θέματα που καθυστερούσαν άλλα θέματα, ο κ. Διονυσίου είπε ότι μια σημαντική καθυστέρηση ήταν που πήρε ένας χρόνος αν θα πάμε σε πλατφόρμα διαχείρισης ΜΕΔ, ενώ ένα άλλο σημαντικό θέμα ήταν οι υπερχρεώσεις που άγγιξαν 15.000 λογαριασμούς.

Υπήρχαν καθυστερήσεις αλλά υπήρχαν και νομικά προβλήματα, σημείωσε.

Είπε ακόμη ότι το μεγαλύτερο θέμα αυτό της εταιρικής διακυβέρνησης ξεκίνα από το όλο πλαίσιο διάρθρωσης της τράπεζας, καθώς υπήρχαν 18 ανεξάρτητες οντότητες και ένα συμβούλιο που δεν μπορούσε να λάβει αποφάσεις.

Ανέφερε επίσης ότι υπήρχαν και νομικά προβλήματα λόγω της ξεχωριστής νομικής οντότητας που είχαν τα ΣΠΙ, προσθέτοντας ότι άλλο θέμα καθυστέρησης ήταν η ανάγκη τροποποίησης της νομοθεσίας για μεταφορά προσωπικού των ΣΠΙ στην ΣΚΤ.

«Φάγαμε έξι μήνες στη Βουλή» για το θέμα αυτό, πρόσθεσε.

Ο κ. Διονυσίου είπε ακόμη ότι πριν από το Καλοκαίρι του 2017 η τράπεζα δεν ήταν έτοιμη να μπει στο χρηματιστήριο γιατί δεν ήταν μια τράπεζα αλλά 18 ΣΠΙ και γινόταν εισήγηση να ξεκινήσει η διαδικασία των συγχωνεύσεων.

ΚΥΠΕ

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:

• Καιρός: «Θα μας πάρει ο άνεμος» - Πότε αναμένεται να εξασθενίσει - Έπεσε για τα καλά η θερμοκρασία - Δείτε αναλυτικά το «μενού»

• Σκαρφάλωσε στην ταράτσα οικίας και…έκλεψε τον θερμοσίφωνα - Συνελήφθη 34χρονος

• Προσωπικοί γιατροί: Πώς επιλέγουν αν θα εκδώσουν ένα παραπεμπτικό ή όχι - Οι «παραγγελίες» μέσω τηλεφώνου

• Νέο ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών: Αυτές οι χώρες προτίμησαν την Κύπρο τον Οκτώβριο - Ο σκοπός του ταξιδιού και οι επιστροφές

• Διανομέας τσέπωσε τις εισπράξεις και έγινε καπνός - Καταζητείται από την Αστυνομία



Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Ξεκάθαρος ο προσανατολισμός της Κύπρου - Τα βήματα της Κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ

Πλέον δεν υπάρχει καμία αμφισβήτηση για τα βήματα και τον ξεκάθαρο προσανατολισμό της κυβέρνησης για ένταξη της Κύπρου στο ΝΑΤΟ. Ένα εγχείρημα πολύ δύσκολο, που ωστόσο με προσεκτικές ενέργειες και επιμονή, μπορεί στο μέλλον να υλοποιηθεί. Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Καθημερινή», ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης παρουσίασε το σχέδιο για ένταξη της Κύπρου στην βορειοατλαντική Συμμαχία, στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, κατά την τελευταία συνάντηση που είχαν στον Λευκό Οίκο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Νίκος Χριστοδουλίδης συζήτησε το σχέδιό του και με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ, Μαρκ Ρούτε.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top