ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Η κυπριακή Παιδοβουλή για την έναρξη θεσμικού διαλόγου

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Η κυπριακή Παιδοβουλή για την έναρξη θεσμικού διαλόγου

Η κυπριακή Παιδοβουλή χαιρετίζει την έναρξη του θεσμικού διαλόγου για αναβάθμιση του δημόσιου σχολείου, σημειώνοντας ότι «από αυτό το γενικό πλαίσιο διαβούλευσης δεν πρέπει φυσικά να εξαιρεθούν τα παιδιά, αλλά να ακουστεί η φωνή τους μέσω και του αιρετού σώματος των εκπροσώπων τους, την Παιδοβουλή».

Σε ανακοίνωσή της η κυπριακή Παιδοβουλή αναφέρει ότι «η πολιτεία έχει υποχρέωση, πρωτίστως απέναντι στα παιδιά, να οικοδομήσει το δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει ποιοτική εκπαίδευση και ολοκληρωμένη πνευματική καλλιέργεια σε όλους τους μαθητές».

Προσθέτει ότι η πολιτεία οφείλει να παρέχει «το δημόσιο σχολείο που θα προσφέρει ένα υγιές και πρόσχαρο περιβάλλον, στο οποίο κριτικά σκεπτόμενοι οι μαθητές θα συμμετέχουν με ζήλο και συλλογικότητα και θα αξιοποιούν πλήρως τις δυνατότητες και τα ταλέντα τους».

«Βιώνουμε μία κρίση στην δημόσια εκπαίδευση, μία κρίση που ίσως τελικά να ήταν απαραίτητη, γιατί ήταν καιρός να συνειδητοποιήσουμε πως πολλά είναι αυτά που χρήζουν βελτίωσης, να σταματήσουμε να δικαιολογούμε τα αδικαιολόγητα και να παραδεχθούμε την αναγκαιότητα αναβάθμισης του δημόσιου σχολείου», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Χρειάζονται, σημειώνεται, «ριζοσπαστικές τομές και, εργαζόμενοι συλλογικά, ας αγωνιστούμε για τον κοινό στόχο: ποιότητα στην εκπαίδευση, αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός του δημόσιου σχολείου».

ΚΥΠΕ

 

 

Ειδήσεις σήμερα:

Έτρεχε η Πυροσβεστική: Κατοικίες «τυλίχθηκαν» στις φλόγες από αναμμένο καντήλι και κερί

Σήμερα η ένσταση Οδυσσέα στο αίτημα Σαββίδη για παύση του - Πολυσέλιδη η έκθεση

Εκστρατεία Αστυνομίας: Στους δρόμους για ελέγχους φορτηγών και λεωφορείων – Τι προνοεί η νομοθεσία

Βρέθηκε εκτός δρόμου, έχασε τον έλεγχο και προσέκρουσε σε όχημα - Τραυματίστηκαν 5 πρόσωπα - Η κατάσταση της υγείας τους  

Βίντεο που κόβει την ανάσα: Φορτηγό συγκρούεται με αυτοκίνητο και κρέμεται στο κενό από γέφυρα στις ΗΠΑ - Ο τρόμος της οδηγού

Μενίδι: «Όταν την είδα έβγαλα το μαχαίρι και άρχισα να την μαχαιρώνω» - Η κυνική ομολογία του δολοφόνου της 40χρονης - Βίντεο



Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Στη Λευκωσία σήμερα η Υπουργική Σύνοδος για το μεταναστευτικό - Στο επίκεντρο το ζήτημα της Συρίας

Το ζήτημα της Συρίας και η επαναξιολόγηση του καθεστώτος περιοχών της χώρας, θα βρεθούν σήμερα στο επίκεντρο της Υπουργικής Συνόδου για το μεταναστευτικό, το οποίο πραγματοποιείται στη Λευκωσία με πρωτοβουλία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν υπουργοί και αξιωματούχοι από την Ελλάδα, την Τσεχία, την Αυστρία, την Πολωνία, τη Δανία, την Ιταλία και τη Μάλτα.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Back to top