ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Χαμηλώνει τους τόνους ο Τσαβούσογλου - Προμηνύει επαφές

ΚΥΠΡΙΑΚΟ: Χαμηλώνει τους τόνους ο Τσαβούσογλου - Προμηνύει επαφές

Οι ανεπίσημες επαφές για το Κυπριακό θα συνεχιστούν, δήλωσε στους Τούρκους δημοσιογράφους ο Τούρκος ΥΠΕΞ Μεβλούτ Τσαβούσογλου λέγοντας ότι πρέπει να αποφασίσουν μεταξύ τους οι πλευρές τί θα διαπραγματευτούν σε περίπτωση που θα ξεκινήσει μια νέα διαδικασία για το Κυπριακό.

Πρόσθεσε ότι δεν μπορούν να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος. Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι υπάρχουν επαφές και με την ε/κ πλευρά.

Συγκεκριμένα, αξιολογώντας την επίσκεψη της τουρκικής αντιπροσωπείας υπό τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν στις ΗΠΑ, ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε στους δημοσιογράφους ότι στη Νέα Υόρκη είχαν ανεπίσημες συνομιλίες για το Κυπριακό.

«Δυστυχώς οι προηγούμενες προσπάθειές μας δεν έφεραν αποτέλεσμα. Την τελευταία φορά είμασταν στο Κραν Μοντάνα. Πλέον για να ξεκινήσουμε νέες διαπραγματεύσεις πρέπει να συζητήσουμε μεταξύ μας και να αποφασίσουμε τί θα διαπραγματευτούμε και για τί θα διαπραγματευτούμε. Γι’ αυτό συνεχίζουμε αυτές τις επαφές μας. Συναντηθήκαμε ξανά σε γεύμα ως ΥΠΕΞ των τριών εγγυητριών δυνάμεων. Και με την ε/κ πλευρά υπάρχουν επαφές. Πρέπει με όλες τις πλευρές να υπάρχουν συναντήσεις. Άλλωστε εμείς με την ‘τδβκ’ συναντιόμαστε συνέχεια. Ο ‘υπεξ’ της ‘τδβκ’ είναι εδώ. Και με εκείνον συζητήσαμε αυτά τα θέματα, και εγώ και ο Πρόεδρός μας τον δεχτήκαμε. Αυτές τις ανεπίσημες συναντήσεις μας θα τις συνεχίσουμε», ανέφερε.

Ο Τούρκος ΥΠΕΞ είπε ότι αυτό το θέμα το συζήτησαν και στη Σμύρνη με τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Κοτζιά.

«Όλοι είδαν και όλος ο κόσμος είδε πως δεν έχει νόημα να ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις μόνο και μόνο για να γίνεται λόγος πριν αποφασίσουμε τί θα συζητήσουμε και χωρίς να υπάρχει μια διαπραγμάτευση επικεντρωμένη στο αποτέλεσμα. Και εμείς αυτό πιστεύουμε. Και στα Ηνωμένα Έθνη αυτή την σκέψη μας μεταφέραμε», ανέφερε.

ΚΥΠΕ/ToThemaOnline

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

«Θέλω να ταφώ στο χώμα, σε απλό τάφο» - Η διαθήκη του Πάπα Φραγκίσκου και οι τελευταίες επιθυμίες του για την κηδεία

Έτοιμος για την ημέρα που θα πέθαινε ήταν από την πρώτη στιγμή που ανέλαβε το βαρύ αξίωμα ήταν ο Πάπας Φραγκίσκος που είχε περιγράψει -και δημόσια- πού και πώς ήθελε να γίνει η κηδεία του, που θα γίνει μέσα στο Σαββατοκύριακο - από την Τετάρτη θα εκτεθεί σε λαϊκό προσκύνημα.

BEST OF TOTHEMAONLINE