Η Άγκυρα δεν θα συμμετάσχει στις αμερικανικές κυρώσεις ενάντια στο Ιράν

Η Άγκυρα δεν θα συμμετάσχει στις αμερικανικές κυρώσεις ενάντια στο Ιράν

Η Άγκυρα δεν θα στηρίξει τις κυρώσεις της Ουάσινγκτον ενάντια της Τεχεράνης και θα συνεχίσει το εμπόριο με το Ιράν, δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου στο ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik.

«Δεν θα στηρίξουμε καμία από τις κυρώσεις. Ναι, βεβαίως (θα συνεχίσουμε το εμπόριο) με το Ιράν, με τη Ρωσία και άλλους. Η Τουρκία είναι κυρίαρχο, ανεξάρτητο κράτος. Αν οι κυρώσεις επιβληθούν από τα Ηνωμένα Έθνη - τότε θα συμμετάσχουμε. Διαφορετικά, όχι», υπογράμμισε ο επικεφαλής της τουρκικής διπλωματίας σε ερώτηση αν η Άγκυρα σχεδιάζει να συμμετάσχει στα περιοριστικά μέτρα των ΗΠΑ που έχουν στόχο την αγορά πετρελαίου του Ιράν.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Θλίψη στο Παγκύπριο: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου

Θλίψη στο Παγκύπριο: Έφυγε από τη ζωή ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Γιώργος Βασιλείου

Έφυγε το βράδυ της Τρίτης από τη ζωή, σε ηλικία 94 ετών, ο πρώην Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Γιώργος Βασιλείου, ο οποίος διετέλεσε τρίτος Πρόεδρος της χώρας την περίοδο 1988-1993.

BEST OF TOTHEMAONLINE