Η πρόταση που υπέβαλε το ΔΗΚΟ για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Παιδεία φαίνεται να προκαταλαμβάνει τον όποιο διάλογο στη συνέχεια και προνοεί ότι ούτως ή άλλως θα αναιρεθούν τα όσα συμφωνήθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου μεταξύ Κυβέρνησης και εκπαιδευτικών οργανώσεων και ως εκ τούτου δεν υποβοηθά την εφαρμογή εκείνης της συμφωνίας, αναφέρει η Διυπουργική Επιτροπή σε ανακοίνωσή της.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ότι «η Κυβέρνηση θεωρεί ότι η συμφωνία που επετεύχθη με τις συνδικαλιστικές οργανώσεις στις 6 Σεπτεμβρίου αποτελεί μια ικανοποιητική βάση για να ξεκινήσει ο κατ’ εξοχήν διάλογος. Δηλαδή ο διάλογος εφ’ όλης της ύλης, που δεν αφορά μόνο τον εξορθολογισμό του διδακτικού χρόνου, αλλά και όλα τα μεγάλα ζητήματα για την ποιοτική αναβάθμιση της εκπαίδευσης».
Η Διυπουργική Επιτροπή υπενθυμίζει ότι με τη συμφωνία αυτή «η Κυβέρνηση έκανε σημαντικές παραχωρήσεις χάριν συμβιβασμού και ότι πρόκειται για μια μεταβατική πρόταση που αφορά μόνο τη φετινή χρονιά». Γι’ αυτό, συνεχίζει, «θεωρούμε ότι η συμφωνία της 6ης Σεπτεμβρίου δίνει την ευκαιρία για μια συνεννόηση υπεράνω εγωισμών και εμμονών, προκειμένου να υπηρετήσουμε όλοι το καλώς νοούμενο συμφέρον της παιδείας και της κοινωνίας».
Συμπληρωματικά, αναφέρεται, «η πρόταση που έχει υποβληθεί από τη ΣΕΚ, μετά τη λήψη μέτρων από τις οργανώσεις, δίνει μια αξιοπρεπή διέξοδο για όλους και μπορεί να γίνει αποδεκτή, με σκοπό πάντα να ξεκινήσει ο κυρίως διάλογος για τα θέματα παιδείας».
Ωστόσο η Διυπουργική Επιτροπή διατυπώνει τη θέση ότι «η πρόταση που υποβάλλει τώρα το ΔΗΚΟ φαίνεται να προκαταλαμβάνει τον όποιο διάλογο στη συνέχεια και προνοεί ότι ούτως ή άλλως θα αναιρεθούν τα όσα συμφωνήθηκαν στις 6 Σεπτεμβρίου και ως εκ τούτου δεν υποβοηθά την εφαρμογή εκείνης της συμφωνίας».
Η Κυβέρνηση, αναφέρεται, «αναμένει από τις συνδικαλιστικές οργανώσεις να δώσουν την ευκαιρία για να ξεκινήσει ο κυρίως διάλογος, μέσα από τον οποίον θα μπορέσουν να καταθέσουν απόψεις και εισηγήσεις για όλα τα θέματα, αλλά και να διεκδικήσουν ό,τι θεωρούν πως δικαιούνται οι εκπαιδευτικοί, ενώ και η Κυβέρνηση θα προχωρήσει αποφασιστικά στη μεταρρύθμιση, με την οποία στοχεύεται η ενίσχυση του δημόσιου σχολείου και του έργου των εκπαιδευτικών και των μαθητών, αλλά και η ποιοτική αναβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης».
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ:
• Εconomist: Οκτώ πολιτικές προβλέψεις για το 2025 - Τι έχουμε να περιμένουμε
• Απόδραση κρατουμένου: Στήριξη ΣΑΚ στον υπό διαθεσιμότητα Αστυνομικό - Προσλήφθηκε για άλλο λόγο
• Σε κατάσταση κινδύνου - Άνδρας βούτηξε σε φουρτουνιασμένη θάλασσα - Δείτε βίντεο από τη διάσωση
• Αλκοόλ και οδήγηση: «Καμπανάκι» για την περίοδο Χριστουγέννων - Οι ποινές και οι τιμές
• Πώς να απολαύσεις το γιορτινό τραπέζι χωρίς ενοχές – Διατροφολόγος στο «Τ»
Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις