ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Το είδαμε κι αυτό – Απαλλάσσονται οι ύποπτοι από τις κατηγορίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

ΥΠΟΘΕΣΗ ΣΕΡΒΩΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΩΝ: Το είδαμε κι αυτό – Απαλλάσσονται οι ύποπτοι από τις κατηγορίες – ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Μόλις δέκα λεπτά διήρκεσε η δικαστική διαδικασία για τους τρεις Σέρβους που συνελήφθησαν για τη σχεδιαζόμενη δολοφονία του Αλέξη Μαυρομιχάλη.

Του Μιχάλη Μενελάου

Η διαδικασία ξεκίνησε στις 9:25 το πρωί της Δευτέρας (24/9) στο Επαρχιακό Δικαστήριο Λευκωσίας.

Σύμφωνα με την κατηγορούσα αρχή, για αδιευκρίνιστους λόγους, σημαντικό μέρος του μαρτυρικού υλικού «δεν είναι πλέον διαθέσιμο».

Ως εκ τούτου, οι κατηγορίες που αντιμετώπιζαν οι τρεις Σέρβοι φερόμενοι ως εκτελεστές για τα αδικήματα της συνομωσίας προς διάπραξης φόνου, συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, συμμετοχής και αποδοχής διάπραξης εγκλημάτων και παράνομης κατοχής και μεταφοράς πυροβόλου όπλου και εκρηκτικών υλών, έπεσαν.

Πέραν αυτού, το διασωθέν μαρτυρικό υλικό δεν δίνεται και ως για αυτό οι Σέρβοι απαλλάχθηκαν από τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι άγνωστος ο λόγος για τον οποίο «χάθηκε» το μαρτυρικό υλικό που στοιχειοθετούσε την κράτηση των τριών Σέρβων.

Οδηγήθηκαν στα κρατητήρια Λακατάμιας και αναμένεται να οδηγηθούν στο Τμήμα Αλλοδαπών και Μετανάστευσης με σκοπό την απέλασή τους.

Πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ακόμα και την Τρίτη (25/9) ίσως να βρίσκονται στην πατρίδα τους.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Ένα βήμα πριν από τη Γενεύη - Η Λευκωσία θέτει  κόκκινες γραμμές - Στην Κύπρο σήμερα ο Βρετανός Υφυπουργός Ευρώπης 

Με ρεαλισμό, αλλά και έτοιμη να αντιμετωπίσει τις όποιες προκλήσεις πιθανόν να παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια της διευρυμένης διάσκεψης για το κυπριακό στη Γενεύη, η Λευκωσία θέτει κόκκινες γραμμές, βάζοντας δύο στόχους: Ο πρώτος, αφορά στη συνέχιση της διαδικασίας, μετά το τέλος της διάσκεψης, με τον ΓΓ των ΗΕ να θέτει ουσιαστικά έναν οδικό χάρτη και ο δεύτερος, να αποτραπεί οποιαδήποτε προσπάθεια, από τους συμμετέχοντες, να μοιράσουν τη διαφορά. Οι επιδιώξεις της τουρκικής πλευράς για κυριαρχική ισότητα είναι γνωστές. Η Λευκωσία ωστόσο, έχοντας στις αποσκευές της το πλαίσιο στο οποίο θα κινηθεί η ίδια, που δεν είναι άλλο από τα ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, επιδιώκει να επαναρχίσουν οι συνομιλίες, από το σημείο όπου διακόπηκαν το 2017.