ΚΥΠΡΟΣ: Η πρώτη κουζίνα ρομπότ – Το κόστος της και πότε μπορείτε να την αποκτήσετε – VIDEO

ΚΥΠΡΟΣ: Η πρώτη κουζίνα ρομπότ – Το κόστος της και πότε μπορείτε να την αποκτήσετε – VIDEO

Όλοι μας θα θέλαμε μια κουζίνα που να της λες τι θες να φας και να σου το ετοίμαζε. Αυτή η κουζίνα είναι πλέον γεγονός και βρίσκεται στην Κύπρο.

Στην πρώτη ρομποτική κουζίνα, βρέθηκε η τηλεόραση του Alpha Κύπρου, όπου τους μαγείρεψε ‘τταββά’.

Ο δημιουργός της Προμηθέας Χριστοφίδης, ανέφερε στον τηλεοπτικό φακό πως χρειάστηκε ενάμιση χρόνο για να την κατασκευάσει.

Η ρομποτική κουζίνα αποτελείται από τέσσερα ρομπότ. Δυο ρομπότ, τα οποία κινούνται και ετοιμάζουν το φαγητό και δυο ρομποτικοί εγκέφαλοι.

Το όλο μηχάνημα «δένει» ο κεντρικός εγκέφαλος με τον οποίο επικοινωνεί μέσω wifi ο χρήστης όπου του δίνει εντολές για το τι είδος φαγητό να φτιάξει!

Το κόστος της κουζίνας ανέρχεται στις €15.000, ενώ αναμένεται να βιομηχανοποιηθεί σε ένα χρόνο όπου θα μπορούμε να την έχουμε στα σπίτια μας.

Δείτε το βίντεο:

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Το «blame game» του Τατάρ με τα επόμενα βήματα στις συνομιλίες για το κυπριακό

Τρεις μήνες απομένουν ουσιαστικά μέχρι την επόμενη πενταμερή διάσκεψη για το κυπριακό, που θα διεξαχθεί στη Γενεύη και τα βήματα τα οποία έχουν γίνει μέχρι τώρα, δεν προσδίδουν καμία νότα αισιοδοξίας, το αντίθετο μάλλον, με τους δύο ηγέτες να συνεχίζουν το πήγαινε-έλα για τα όσα συμφωνήθηκαν στη Γενεύη τον περασμένο Μάρτιο, σε ότι αφορά στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης.