Η Μόσχα εκτιμά ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Ρωσία

Η Μόσχα εκτιμά ότι ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας δεν θα επηρεάσει σημαντικά την Ρωσία

Ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ-Κίνας, ενδέχεται να επηρεάσει έμμεσα την Ρωσία, αλλά η επίδραση αυτή δεν θα είναι σημαντική, δήλωσε την Πέμπτη 20/09 ο Ρώσος υπουργός Οικονομικών και πρώτος αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Αντόν Σιλουάνοφ.

Ο πόλεμος αυτός «θα επηρεάσει του παγκόσμιους ρυθμούς οικονομικής ανάπτυξης και έμμεσα φυσικά θα επηρεάσει όλες τις χώρες, συμπεριλαμβανομένης ενδεχομένως και της Ρωσίας» δήλωσε ο Σιλουάνοφ , προσθέτοντας ότι «εμείς σε μικρότερο βαθμό εξαρτόμαστε αυτή τη στιγμή από τους εξωγενείς παράγοντες , έχουμε δημιουργήσει ζώνες ασφαλείας. Για αυτό και θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε υπό οποιεσδήποτε συνθήκες».

Από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Κυπριακό Ανάλυση: Από τη Γενεύη το 2021, στην Γενεύη, σήμερα - Οι επιδιώξεις και οι «νέες ιδέες»

Ήταν Απρίλιος του 2021 όταν ο ΓΓ των ΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες συγκάλεσε για πρώτη φορά μετά το ναυάγιο του Κραν Μοντανά, άτυπη διάσκεψη για το κυπριακό. Συγκεκριμένα, στις 27 και 29 Απριλίου, έγινε ένα κρίσιμο βήμα στην προσπάθεια επανέναρξης των διαπραγματεύσεων για επίλυση του κυπριακού προβλήματος, με τη συμμετοχή των δύο πλευρών, ε/κ και τ/κ, της Ελλάδας και της Τουρκίας, με έναν και μοναδικό στόχο: Να εξεταστεί η δυνατότητα εύρεσης κοινού εδάφους, για τη συνέχιση του διαλόγου.