Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης μεταφοράς και εκβίασης μεταναστών

Θεσσαλονίκη: Εξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομης μεταφοράς και εκβίασης μεταναστών

Στη σύλληψη τεσσάρων αλλοδαπών για υπόθεση παράνομης μεταφοράς, αρπαγής και εκβίασης 65 παράτυπων μεταναστών προχώρησαν οι αστυνομικοί, κατόπιν συντονισμένων ενεργειών του Τμήματος Διαχείρισης Μετανάστευσης Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Ξάνθης.

Οι αλλοδαποί κρατούνταν χωρίς τη θέλησή τους σε κτίσμα σε αγροτική περιοχή του Δήμου Βόλβης, ενώ οι δράστες ζητούσαν από 1.500 έως 3.000 ευρώ από τον καθένα για την απελευθέρωση τους.

Ειδικότερα, πρωινές ώρες της Τετάρτης 19/09, τρεις εκ των συλληφθέντων, επιβαίνοντας σε δύο αυτοκίνητα, προσέγγισαν κτίσμα σε χωριό κοντά στη Μεγάλη Βόλβη, με σκοπό την αποβίβαση αλλοδαπών που μετέφεραν παράνομα. Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αρχές στο εσωτερικό του κτιρίου, εντοπίστηκαν 65 παράτυποι μετανάστες, οι οποίοι κρατούνταν παρά τη θέλησή τους και ένα ακόμη μέλος της εγκληματικής οργάνωσης, φύλακας. Οι παράτυποι μετανάστες εισήλθαν από σημείο της ελληνοτουρκικής μεθορίου.

Σε βάρος των τεσσάρων δραστών, αφγανικής και πακιστανικής καταγωγής, σχηματίσθηκε δικογραφία για τα κατά περίπτωση αδικήματα της εγκληματικής οργάνωσης, παράνομης μεταφοράς-προώθησης μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, αρπαγής, εκβίασης, αντίστασης, απείθειας και κλοπής.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν αρμοδίως, ενώ διεξάγονται έρευνες για τον εντοπισμό έτερων μελών του κυκλώματος.

πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Πριν από την άφιξη του Αντόνιο Γκουτέρες: Η κρίσιμη ενημέρωση Ολγκίν στον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη και το νέο διπλωματικό τεστ για το Κυπριακό

Λίγες μόλις ώρες πριν από την άφιξη του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, στην Κύπρο, η σημερινή συνάντηση της προσωπικής του απεσταλμένης, Μαρία Άνχελα Ολγκίν, με τον Πρόεδρο Χριστοδουλίδη, αποκτά βαρύνουσα πολιτική και διπλωματική σημασία. Δεν πρόκειται για μια τυπική ενημέρωση μετά από έναν ακόμη κύκλο επαφών. Είναι η τελευταία ουσιαστική ανταλλαγή απόψεων, πριν ο επικεφαλής του ΟΗΕ αναλάβει προσωπικά την προσπάθεια να διαπιστώσει αν υπάρχουν οι ελάχιστες προϋποθέσεις για να διατηρηθεί ζωντανή η προοπτική μιας νέας διαδικασίας στο Κυπριακό.