ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Για όλα φταίει ο Υπουργός» - Όσα κατέθεσε στην Ερευνητική ο Διονύσης Διονυσίου

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: «Για όλα φταίει ο Υπουργός» - Όσα κατέθεσε στην Ερευνητική ο Διονύσης Διονυσίου

Για δυόμιση και πλέον ώρες κατέθετε ο τέως προϊστάμενος της Μονάδας Διαχείρισης της συμμετοχής της κυβέρνησης στον Συνεργατισμό, ενώπιον της Ερευνητικής για την κατάρρευσή του.

Του Αλέκου Μιχαηλίδη

Ο Διονύσης Διονυσίου, του οποίου το όνομα ακούστηκε αρκετές φορές από τον Γενικό Ελεγκτή στις δύο φορές που παρουσιάστηκε ενώπιον της Ερευνητικής, παρέθεσε τη δική του άποψη για την κατάρρευση της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας.

Όπως επανέλαβε, δύο είναι οι λόγοι για τους οποίους κατέρρευσε ο Συνεργατισμός, (1) τα Μη Εξυπηρετούμενα Δάνεια και (2) οι εκροές καταθέσεων.

Χαρακτηριστικά δε, δήλωσε ότι «αυτός που κλείνει ένα πιστωτικό ίδρυμα είναι ο κόσμος» και υπενθύμισε τις εκροές των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ.

Ο κ. Διονυσίου, παραδεχόμενος ότι η συμφωνία με την Ελληνική Τράπεζα ήταν καλή «υπό τις περιστάσεις», τη χαρακτήρισε «αναγκαίο κακό».

«Όλα περνούσαν από τον Υπουργό Οικονομικών»

Ο Διονύσης Διονυσίου, οικονομικός λειτουργός Α’ στο Υπουργείο Οικονομικών, σε έντονο ύφος απέρριψε ότι διατηρεί οποιαδήποτε προσωπική σχέση με τον Χάρη Γεωργιάδη.

Πάντως, ερωτηθείς για την Επιτροπεία της ΣΚΤ και άλλα ζητήματα, ο Διονύσης Διονυσίου «έστελνε» την ευθύνη στον ίδιο τον Υπουργό.

Αυτός επέλεγε τα μέλη της Επιτροπείας, τα οποία επικυρώνονταν από την κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Σε ένα άλλο σημείο της κατάθεσής του και ερωτηθείς για επιστολή που απέστειλε στον Χάρη Γεωργιάδη, δήλωσε ότι «ήταν πολιτική απόφαση» ο περιορισμός του Γενικού Ελεγκτή σ’ ό,τι αφορά στον Συνεργατισμό.

Όπως ανέφερε, εκτελούσε οδηγίες προϊσταμένων όταν διερευνούσε τις προσεγγίσεις του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ επί της πρότασης νόμου που κατέθεσε ο Αβέρωφ Νεοφύτου στη Βουλή.

Ο Χατζηγιάννης και ο Κληρίδης

Ο κύριος Διονυσίου, σημειώνοντας ότι είχε άριστη σχέση με τον Μάριο Κληρίδη, τέως Γενικό Διευθυντή της Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, σχολίασε τα προβλήματα που προέκυψαν στη συνεργασία με τον τότε Πρόεδρο (Ιανουάριος 2014-Ιούνιος 2015) Νικόλα Χατζηγιάννη.

Και σ’ αυτό το σημείο, επέρριψε εμμέσως ευθύνες στον Υπουργό Οικονομικών, μιλώντας για αποφάσεις του ιδίου του Χάρη Γεωργιάδη.

«Όπως σας είπα, γνώρισα τον Χάρη Γεωργιάδη προσωπικά όταν διορίστηκε στη θέση του Υπουργού», σημείωσε έντονα ο Διονύσης Διονυσίου μιλώντας και για τη σχέση των κομμάτων με τον Συνεργατισμό.

 

 

Ειδήσεις σήμερα:



ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

ΠτΔ: «Επενδύουμε στην ΕΕ για την οριστική διευθέτηση του Κυπριακού»

Η Κυβέρνηση επενδύει στην ΕΕ για οριστική διευθέτηση του Κυπριακού, ενόψει και του τραγικού ορόσημου των 50 χρόνων της τουρκικής κατοχής επί του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας, ανέφερε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, κατά τον χαιρετισμό του στα εγκαίνια της περιηγητικής έκθεσης φωτογραφίας του Γραφείου Τύπου και Πληροφοριών με θέμα «20 χρόνια Κύπρος – ΕΕ».

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

BEST OF TOTHEMAONLINE

Back to top