ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Αρνούνται έκτακτο διορισμό οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Αρνούνται έκτακτο διορισμό οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί

Την ολόψυχη συμπαράστασή του προς τους εκπαιδευτικούς εκφράζει ο Σύνδεσμος Συνταξιούχων Εκπαιδευτικών Δημοτικής Εκπαίδευσης, καλώντας όλους τους συνταξιούχους εκπαιδευτικούς όπως αρνηθούν να αποδεχτούν έκτακτο διορισμό στα σχολεία κατά τη διάρκεια της απεργίας.

Στην ανακοίνωσή του ο σύνδεσμος «καταδικάζει τις απαράδεκτες δηλώσεις και απειλές του Υπουργού Παιδείας και Πολιτισμού για διορισμό συνταξιούχων και ανέργων τις θέσεις των απεργούντων».

Καλούμε «όλους τους συνταξιούχους συναδέλφους, όπως αρνηθούν να αποδεχτούν έκτακτο διορισμό στα σχολεία, αν τους προταθεί από το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, κατά τη διάρκεια της απεργίας των εκπαιδευτικών», αναφέρεται.

Εκφράζεται η βεβαιότητα ότι κανένας συνταξιούχος δεν θα γίνει απεργοσπάστης.

«Μέχρι σήμερα, στην ιστορία της εκπαίδευσης, δεν έχει γίνει πρόσληψη απεργοσπαστών στα σχολεία, αλλά ούτε και από τους ιδιώτες εργοδότες», σημειώνεται.

Ο Σύνδεσμος μας, προστίθεται, «συμπαραστέκεται ολόψυχα στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών και αναμένουμε από την κυβέρνηση να αποσύρει τις αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου της 4ης Ιουλίου 2018, ώστε να γίνει διάλογος με τις εκπαιδευτικές οργανώσεις για το καλό της παιδείας του τόπου μας».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Πενταμερής: Η ώρα του Κυπριακού - Διάσκεψη διαδικαστικού χαρακτήρα - Οι κόκκινες γραμμές της Λευκωσίας

Στη Νέα Υόρκη είναι από σήμερα στραμμένα τα βλέμματα, όπου την Πέμπτη, θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη άτυπη πενταμερής συνάντηση για το κυπριακό, με στόχο την επανέναρξη των συνομιλιών. Ένας στόχος, ο οποίος ωστόσο δεν είναι εφικτός, λόγω των όσων προηγήθηκαν από τον περασμένο Μάρτιο όπου πραγματοποιήθηκε η πρώτη πενταμερής, στη Γενεύη, με την αδιαλλαξία της τουρκικής πλευράς και την άρνηση του κατοχικού ηγέτη, να προχωρήσει η συμφωνία στη δέσμη των έξι μέτρων, που περιλαμβάνουν τα μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης. 

BEST OF TOTHEMAONLINE