Η Λευκωσιάτισσα αριστοκράτισσα που ανατίναξε το πλοίο των Τούρκων

Η Λευκωσιάτισσα αριστοκράτισσα που ανατίναξε το πλοίο των Τούρκων

Στις 3 Ιουλίου 1570, οι Οθωμανοί Τούρκοι που είχαν ήδη προειδοποιήσει τη Βενετία πως ήθελαν να κατακτήσουν την Κύπρο, αποβιβάσθηκαν ανενόχλητοι στη Λάρνακα.

Χωρίς να συναντήσουν σημαντική αντίσταση και αφού σφάγιασαν τον πληθυσμό, κινήθηκαν προς τη Λευκωσία, η οποία μετά από σθεναρή αντίσταση έπεσε στις 9 Σεπτεμβρίου.

Οι Οθωμανοί, αφού λεηλάτησαν τις κυπριακές πόλεις και έσφαξαν μεγάλα τμήματα του κυπριακού πληθυσμού, έστησαν στο λιμάνι της Αμμοχώστου ένα μεγάλο σκλαβοπάζαρο στο οποίο μάζευαν όλους όσους προόριζαν για δούλους.

Μεταξύ τους ήταν και η Μαρία Συγκλητική, μια άγνωστη Κύπρια αριστοκρατικής μάλλον καταγωγής που δεν ανεχόταν την ιδέα πως θα κατέληγε σκλάβα στο χαρέμι κάποιου.

Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στον Κυπριακό Χρονογράφο

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Υπερψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό η Ολομέλεια της Βουλής – Πώς τοποθετήθηκαν κόμματα και βουλευτές

Υπερψήφισε τον κρατικό προϋπολογισμό η Ολομέλεια της Βουλής – Πώς τοποθετήθηκαν κόμματα και βουλευτές

Με 37 ψήφους υπέρ και 19 εναντίον εγκρίθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2026.

BEST OF TOTHEMAONLINE