ΚΥΠΡΟΣ: Φυλακή και πρόστιμο για «πειραγμένα» μίλια αυτοκινήτων

ΚΥΠΡΟΣ: Φυλακή και πρόστιμο για «πειραγμένα» μίλια αυτοκινήτων

strong>Ποινικό αδίκημα το οποίο θα υπόκειται σε φυλάκιση μέχρι ενός έτους ή / και χρηματική ποινή €1.700 θα καταστεί η παρέμβαση σε κοντέρ οχημάτων, σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Μεταφορών της Βουλής Γεώργιο Προκοπίου.

Σε δηλώσεις του μετά από την συνεδρία της Επιτροπής ο κ. Προκοπίου ανέφερε ότι «κάναμε μεγάλη πρόοδο όσον αφορά την προστασία των Κύπριων αγοραστών μεταχειρισμένων οχημάτων».

Όσον αφορά το θέμα του κοντέρ, γνωστού και ως χιλιομετρητή, είπε, αν οποιοδήποτε πρόσωπο παρεμβαίνει για να αλλάξει τα χιλιόμετρα που έχουν ήδη καταγραφεί θα είναι ένοχο ποινικού αδικήματος και θα υπόκειται σε ποινή φυλάκισης μέχρι και ενός έτους, χρηματική ποινή €1.700 ή και στις δύο ποινές.

strong>Πλέον, ανέφερε, θα είναι ποινικό αδίκημα αυτός που εισάγει το όχημα να μετατρέψει τον χιλιομετρητή του και να αφήσει λιγότερα χιλιόμετρα.
«Προστατεύουμε τον Κύπριο καταναλωτή. Τον Κύπριο αγοραστή του οχήματος», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Προκοπίου το θέμα αναμένεται να περάσει από την Ολομέλεια της Βουλής σε 15 ημέρες.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE