Συνάντηση Αναστασιάδη – Αναστασίας Παπαδοπούλου για σεξουαλικά εγκλήματα

Συνάντηση Αναστασιάδη – Αναστασίας Παπαδοπούλου για σεξουαλικά εγκλήματα

Προτάσεις ζήτησε ο Πρόεδρος από την Αναστασία Παπαδοπούλου για ολοκληρωμένη πολιτική αντιμετώπισης σεξουαλικών εγκλημάτων.

Τα κριτήρια που πρέπει να διέπουν την παρεχόμενη προεδρική χάρη κατά την εκάστοτε εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας συζήτησε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Νίκος Αναστασιάδης, με την Πρόεδρο του Συμβουλίου Εφαρμογής της Εθνικής Στρατηγικής για καταπολέμηση της Σεξουαλικής Κακοποίησης και Εκμετάλλευσης Παιδιών και της Παιδικής Πορνογραφίας Αναστασία Παπαδοπούλου.

Σύμφωνα με γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Κλέλιας Βασιλείου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από την κ. Παπαδοπούλου να ετοιμάσει ολοκληρωμένες προτάσεις που να άπτονται όχι μόνον των κριτηρίων που πρέπει να θεσμοθετηθούν, προκειμένου να μην ευεργετούνται συγκεκριμένες κατηγορίες εγκληματιών από την εν λόγω γενική προεδρική χάρη, αλλά και μια ολοκληρωμένη πολιτική στήριξης όσων υπήρξαν θύματα εγκληματικών συμπεριφορών σεξουαλικής κακοποίησης και εκμετάλλευσης, ανεξαρτήτου ηλικίας.

Συμφωνήθηκε ακόμα πως οι όποιες εισηγήσεις συνάδουν με επιπλέον αυστηρά μέτρα αποτροπής από τα ήδη ληφθέντα για ανάλογα εγκλήματα ή όποια άλλα μέτρα προστασίας των θυμάτων σεξουαλικής κακοποίησης ανηλίκων εξαγγελθούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου, και υιοθετηθούν από το Υπουργικό Συμβούλιο ή, αν απαιτείται, και από το νομοθετικό σώμα, έτσι ώστε να ενισχυθεί η θωράκιση και η προστασία ανηλίκων από εγκληματικά στοιχεία.

Από ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Παραίτηση Σιζόπουλου από την προεδρία της ΕΔΕΚ - Σε φορτισμένο κλίμα η ανακοίνωσή του- 1η Ιουνίου οι εκλογές - Οι «μνηστήρες»

Καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην ΕΔΕΚ, μετά την απόφαση του Προέδρου του κόμματος Μαρίνου Σιζόπουλου, να αποχωρήσει από την προεδρία του κόμματος άμεσα, πριν από τις βουλευτικές εκλογές του 2026. Η ανακοίνωσή από τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ, έγινε κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Κεντρικής Επιτροπής της ΕΔΕΚ, που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Πέμπτης, με κύριο θέμα το κυπριακό, οι εξελίξεις μετά τη διάσκεψη της Γενεύης και ενόψει της νέας διάσκεψης, τον ερχόμενο Ιούλιο.

BEST OF TOTHEMAONLINE