Τορναρίτης για ΣΚΤ: «Δεν ξέρει κανείς τι έγινε με τους συμψηφισμούς - Να επιστραφούν πίσω τα 'κλοπιμαία' χρήματα» - VIDEO
06.09.2018 - 13:58
«Πρωτοφανής, απαράδεκτη και καταδικαστέα», χαρακτήρισε την υπόθεση με τους συμψηφισμούς σε λογαριασμούς δανειοληπτών από την Συνεργατική, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ.
Κληθείς να σχολιάσει τις καταγγελίες που δέχθηκε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος για «το χέρι που έβαλε» η Συνεργατική σε λογαριασμούς δανειοληπτών, ο κ. Τορναρίτης ανέφερε στην μεσημβρινή εκπομπή του ΣΙΓΜΑ την Πέμπτη (6/9) ότι, κανείς δεν γνωρίζει ποιος και γιατί, αποφάσισε αυτή την κίνηση και ότι, απαίτηση του Δημοκρατικού Συναγερμού, αλλά και του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι να δοθούν ξεκάθαρες απαντήσεις για το συμβάν.
Πάντως, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κυβερνώντος κόμματος, δέχθηκε πιέσεις από την παρουσιάστρια της εκπομπής «Μεσημέρι και κάτι», Κατερίνα Χριστοφίδου, αν όλα αυτά έγιναν κάτω από την μύτη της Κυβέρνησης, με τον κ. Τορναρίτη να απαντά ότι δεν είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο.
Επιπλέον, ο κ. Τορναρίτης είπε ότι πρέπει να βρεθεί λύση για να επιστραφούν τα «κλοπιμαία χρήματα» όπως τα χαρακτήρισε, στους κατόχους τους.
Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.