ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Κούρεψαν 10.500 τρεχούμενους λογαριασμούς – Συμψηφισμοί και σε λήπτες βοηθήματος

ΣΥΝΕΡΓΑΤΙΣΜΟΣ: Κούρεψαν 10.500 τρεχούμενους λογαριασμούς – Συμψηφισμοί και σε λήπτες βοηθήματος

Δέκτης χιλιάδων καταγγελιών έγινε ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος, Παύλος Ιωάννου.

Η Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα φαίνεται να προκάλεσε μεγάλη αναστάτωση με την τελευταία της πράξη.

Σύμφωνα με την Ελευθερία Παϊζάνου («Ο Φιλελεύθερος»), η ΣΚΤ έβαλε χέρι σε 10.500 τρεχούμενους λογαριασμούς δανειοληπτών, στους οποίους δεν υπήρχε ρήτρα για συμψηφισμούς.

Οι επηρεαζόμενοι δεν μπορούν να χρησιμοποιήσουν πιστωτικές κάρτες και βιβλιάρια επιταγών, ενώ η ΣΚΤ δεν είχε ενημερώσει με επιστολές ή ηλεκτρονικά μηνύματα για το «κούρεμα» των καταθέσεων και τους συμψηφισμούς.

Μάλιστα, η ΣΚΤ προχώρησε σε συμψηφισμούς καταθέσεων ληπτών Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος, συνταξιούχων και μονογονιών, οι οποίοι λαμβάνουν βοήθημα από το κράτος, ενώ οι πρώτες καταγγελίες έγιναν από πρώην εργαζόμενους στον Συνεργατισμό.

Εν τω μεταξύ, οι επηρεαζόμενοι δεν ξέρουν που να απευθυνθούν, καθώς η ΣΚΤ βρίσκεται ήδη στην ιστορία, ενώ η Ελληνική δηλώνει άγνοια.

Ο Χρηματοοικονομικός Επίτροπος δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να απευθυνθεί στον Γενικό Εισαγγελέα.

ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Το ThemaOnline στην παρούσα στήλη κάνει ανασκόπηση του κυπριακού Τύπου και μόνο, αποδίδοντας δημοσιεύματα εντύπων, τα οποία και επικαλείται.

 

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Αντιδράσεις εντός του ΔΗΚΟ για ενδεχόμενη συνεργασία με ΕΔΕΚ και ΔΗΠΑ

Στο κενό πέφτει η πρόταση του Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου του ΔΗΚΟ Πανίκου Λεωνίδου για συνεργασία των κομμάτων του κεντρώου χώρου, στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές. Ως γνωστόν, η συγκεκριμένη πρόταση έχει απορριφθεί από τη ΔΗΠΑ, ενώ η ΕΔΕΚ δηλώνει ότι δεν έχει ενώπιον της, οποιαδήποτε επίσημη πρόταση. Πάντως, και τα δύο κόμματα, θα κατέλθουν αυτόνομα στις βουλευτικές εκλογές.

BEST OF TOTHEMAONLINE