ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντίδραση για την επίσκεψη ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ολλανδίας – «Άδικη κατάσταση»

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑ: Αντίδραση για την επίσκεψη ΥΠΕΞ Γαλλίας και Ολλανδίας – «Άδικη κατάσταση»

Η μη συνάντηση του ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και της Γαλλίας με την τ/κ πλευρά, κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, είναι «μη αποδεκτή» κατά τον εκπρόσωπο του Τ/κ ηγέτη, Μπαρίς Μπουρτζιού.

Σε γραπτή του δήλωση ο κ. Μπουρτζιού αναφέρει ότι σε μια σημαντική περίοδο όπου γίνεται η αξιολόγηση του Κυπριακού από τον ΓΓ του ΟΗΕ αλλά και του μέλλοντος της ΟΥΝΦΙΚΥΠ στην Κύπρο, η μη συνάντηση των ΥΠΕΞ της Ολλανδίας και της Γαλλίας κατά την επίσκεψή τους στην Κύπρο, με την τ/κ πλευρά «που είναι η μία από τις δύο ίσες πλευρές, υποκύπτοντας στις πιέσεις της ε/κ πλευράς, δεν είναι κάτι που μπορεί να γίνει αποδεκτό».

Η Ολλανδία και η Γαλλία δεν είναι απλές χώρες, είναι σημαντικές χώρες μέλη της ΕΕ και επιπλέον, η Γαλλία είναι μόνιμο μέλος του ΣΑ του ΟΗΕ, πρόσθεσε ο κ. Μπουρτζιού.

«Θέλουμε να γνωρίζουν κάποιες χώρες μέλη της ΕΕ που λένε με κάθε ευκαιρία ότι θέλουν να βοηθήσουν στην επίλυση του Κυπριακού, ότι οι μονομερείς επαφές τους με την ε/κ πλευρά, μη λαμβάνοντας υπόψη την τ/κ πλευρά, δεν συμβάλλουν καθόλου στην επίλυση του κυπριακού προβλήματος».

Έκανε δε λόγο «για άδικη κατάσταση που ενθαρρύνει περισσότερο προς την κατεύθυνση της μη λύσης την ε/κ πλευρά, η οποία δεν είναι έτοιμη να μοιραστεί με τους Τ/κ την εξουσία και τον (φυσικό) πλούτο και προσπαθεί να διατηρήσει το υφιστάμενο στάτους κβο».

ΚΥΠΕ

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Σκηνές χάους στο Λος Άντζελες: Διαδηλωτές καίνε αυτοκίνητα, η Εθνοφρουρά απαντά με πλαστικές σφαίρες, σε ετοιμότητα 500 πεζοναύτες

Έκρυθμη παραμένει η κατάσταση στους δρόμους του Λος Άντζελες, μετά από τρεις ημέρες ταραχών κατά των μαζικών συλλήψεων παράτυπων μεταναστών από την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ. Οι διαμαρτυρίες συνεχίζονται στους δρόμους, παρά τα χημικά και τις πλαστικές σφαίρες που έριξε η Εθνοφρουρά, κι ενώ περίπου 500 πεζοναύτες βρίσκονται σε ετοιμότητα για να επέμβουν.

BEST OF TOTHEMAONLINE