ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Με όπλο το ηχηρό «ΝΑΙ» κάθονται στο τραπέζι – Μυστικές επαφές

ΜΕΤΩΠΟ-ΠΑΙΔΕΙΑ: Με όπλο το ηχηρό «ΝΑΙ» κάθονται στο τραπέζι – Μυστικές επαφές

«Ξεκάθαρα μηνύματα» έστειλαν τα αποτελέσματα των δημοψηφισμάτων που διενήργησαν ΟΕΛΜΕΚ, ΟΛΤΕΚ και ΠΟΕΔ την Τετάρτη (5/9).

94,93% των μελών της ΟΕΛΜΕΚ, 96,65% της ΟΛΤΕΚ και 94,52% της ΠΟΕΔ έδωσαν την εξουσιοδότηση στις ηγεσίες τους να διαχειριστούν την κρίση ακόμα και με απεργιακά μέτρα.

Αμέσως μετά το αποτέλεσμα, η ΠΟΕΔ ήρε δύο από τα μέτρα της και οι δάσκαλοι θα διανείμουν κανονικά τα βιβλία στους μαθητές.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: ΜΕΤΩΠΟ - ΠΑΙΔΕΙΑ: Συντριπτικό «Ναι» και αναβολή κάποιων μέτρων από ΠΟΕΔ

Από κει και πέρα, ΠΟΕΔ, ΟΕΛΜΕΚ και ΟΛΤΕΚ θα συναντηθούν το μεσημέρι της Πέμπτης (6/9) αφενός για να εξετάσουν τη νέα πρόταση της Κυβέρνησης και αφετέρου για να μελετήσουν τα δικά τους επόμενα βήματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες που διαρρέουν, το παρασκήνιο είναι αρκετά έντονο και περιέχει ακόμα και συναντήσεις των συνδικαλιστικών οργανώσεων με υπουργούς.

Χωρίς να επιβεβαιώνεται οτιδήποτε, οι εκπαιδευτικοί φέρονται να είδαν την Τετάρτη (5/9) τη Ζέτα Αιμιλιανίδου ή την τριμερή επιτροπή που διόρισε το Υπουργικό Συμβούλιο, μαζί δηλαδή με τον νυν και τον τέως Υπουργό Παιδείας.

Πάντως, μιλώντας στο Πρωινό Δρομολόγιο του κρατικού ραδιοφώνου, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔ, Φίλιος Φυλακτού, δεν διέψευσε ότι έγιναν μυστικές συναντήσεις.

Α.Μ.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

ΠτΔ: Προανήγγειλε αξιοποίηση φυσικού αερίου εντός 2027 - Προτεραιότητα για προσέλκυση επενδύσεων από Ινδία, ΗΠΑ και Καζακστάν

Στο ενεργειακό κόστος ως βασική πρόκληση για την Κυβέρνηση, στις προσπάθειες αξιοποίησης του φυσικού αερίου, καθώς και στις διεθνείς επαφές για προώθηση της Κύπρου ως επενδυτικού προορισμού, αναφέρθηκε τη Μ.Τετάρτη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, στο πλαίσιο συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου στο 16ο Nicosia Economic Congress, σημειώνοντας ότι θα γίνουν συζητήσεις με την ΕΝΙ και την TOTAL ούτως ώστε πριν το τέλος Απριλίου να υπάρξει συμφωνία για αξιοποίηση του κυπριακού φυσικού αερίου εντός του 2027.

BEST OF TOTHEMAONLINE