Σε μουσείο στο Ντιτρόιτ η σορός της Αρίθα Φράνκλιν, την Παρασκευή 31/8 η κηδεία

Σε μουσείο στο Ντιτρόιτ η σορός της Αρίθα Φράνκλιν, την Παρασκευή 31/8 η κηδεία

Χιλιάδες θαυμαστές της Αρίθα Φράνκλιν συγκεντρώθηκαν στο Ντιτρόιτ για να τιμήσουν τη θρυλική "βασίλισσα της σόουλ", η σορός της οποίας εκτίθεται από σήμερα σε ένα μουσείο της πόλης, ξεκινώντας τις τετραήμερες εκδηλώσεις προς τιμή της.

 
Η Φράνκλιν πέθανε στις 16 Αυγούστου στο Ντιτρόιτ, από καρκίνο στο πάγκρεας.
 
Είχε συμπληρώσει 60 χρόνια καριέρας και ήταν μια από τις πλέον αξιοσέβαστες καλλιτέχνιδες στις ΗΠΑ, ενώ αγωνίστηκε επίσης και για τα πολιτικά δικαιώματα των Αφροαμερικανών.
 
Σήμερα, το επιχρυσωμένο φέρετρό της τοποθετήθηκε στο μουσείο Τσαρλς Χ. Ράιτ, που είναι αφιερωμένο στην ιστορία των έγχρωμων Αμερικανών.
 
Θαυμαστές της είχαν κατασκηνώσει όλη τη νύχτα έξω από το κτίριο για να προσκυνήσουν τη σορό της.
 
Οι αρχές αναμένουν ότι χιλιάδες άνθρωποι θα συμμετάσχουν στο λαϊκό προσκύνημα σήμερα και αύριο.
 
Την Πέμπτη η σορός της θα μεταφερθεί στην εκκλησία όπου ιερουργούσε ο πατέρας της.
 
Ορισμένοι από τους θαυμαστές της έφτασαν στο Ντιτρόιτ ντυμένοι με μπλουζάκια που είχαν τυπωμένο επάνω το πρόσωπό της.
 
"Είναι η Βασίλισσα. Είναι ίνδαλμα, είναι θρύλος. Απλώς είναι τιμή μας να βρισκόμαστε εδώ για να την τιμήσουμε", εξήγησε ένας από αυτούς στο τοπικό κανάλι Local 4 News.
 
"Η μουσική της άλλαξε τη ζωή πολλών και είναι τιμή να είμαστε εδώ", πρόσθεσε ένας άνδρας που έφτασε στο Ντιτρόιτ από το γειτονικό Οχάιο.
 
"Άγγιξε τόσους πολλούς ανθρώπους", συνέχισε.

Την Πέμπτη το βράδυ θα δοθεί μια δωρεάν συναυλία στη μνήμη της ενώ την Παρασκευή θα τελεστεί η κηδεία της στην οποία αναμένεται να δώσουν το παρών, μεταξύ άλλων, ο πρώην Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον, ο Στίβι Γουόντερ και η Τζένιφερ Χάντσον.

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

 

 

 

Ανείπωτη θλίψη: «Έσβησε» ο 16χρονος Άρης που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό στη Λευκωσία ενώ οδηγούσε σκούτερ

Ανείπωτη θλίψη: «Έσβησε» ο 16χρονος Άρης που παρασύρθηκε από μεθυσμένο οδηγό στη Λευκωσία ενώ οδηγούσε σκούτερ

Ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε καθώς έχασε τη μάχη για τη ζωή ο 16χρονος Άρης Παπαχαραλάμπους, που είχε παρασυρθεί από μεθυσμένο οδηγό ενώ οδηγούσε το σκούτερ του, στις 7 Αυγούστου στην Αγλατζιά.

BEST OF TOTHEMAONLINE