Την συνέλαβαν οι κατοχικές αρχές γιατί ήθελε να φωτογραφήσει το σπίτι της –Αντέδρασαν οι Γερμανοί «ιδιοκτήτες»

Την συνέλαβαν οι κατοχικές αρχές γιατί ήθελε να φωτογραφήσει το σπίτι της –Αντέδρασαν οι Γερμανοί «ιδιοκτήτες»

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (27/08) στα κατεχόμενα με αρνητικούς πρωταγωνιστές ψευδοαστυνομικούς και ζεύγος Γερμανών... Θύμα τους Ελληνοκύπρια που ήθελε απλώς να φωτογραφήσει το σπίτι της στο Κάρμι.

Η Ελληνοκύπρια ήταν μια από τις συμμετέχουσες στη θρησκευτικού χαρακτήρα εκδρομή στα κατεχόμενα, με αφορμή την εορτή του Αγίου Φανουρίου.

Μετά το προσκύνημα των συμμετεχόντων στη σπηλιά του Αγίου Φανουρίου, στον Άγιο Γεώργιο Κερύνειας, αλλά και την παράκληση που τελέστηκε στο ομώνυμο εκκλησάκι, οι εκδρομείς –βάσει προγράμματος- έκαναν σύντομες επισκέψεις στο Πέλλαπαϊς, το Κάρμι και στη Λάπηθο.

Το αρνητικό περιστατικό σημειώθηκε όταν η εν λόγω γυναίκα θέλησε να επισκεφτεί την πατρική της οικία στο Κάρμι. Μετέβη εκεί, λοιπόν, με στόχο να φωτογραφήσει το σπίτι όπου πέρασε τα πρώτα χρόνια της ζωής της. Ωστόσο, οι Γερμανοί νυν «ιδιοκτήτες» του αντέδρασαν. Σύμφωνα με μαρτυρίες που εξασφάλισε το ThemaOnline, παρεξηγήθηκαν οι προθέσεις της. Το περιστατικό φάνηκε να εκτονώνεται μετά και από προσωπική παρέμβαση του ευρωβουλευτή Μάριου Μαυρίδη.

Το ζεύγος των Γερμανών, όμως, όπως αποδείχθηκε, είχε κάνει καταγγελία στις Αρχές του ψευδοκράτους. Συγκεκριμένα, άνδρες των κατοχικών αρχών στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου, ανέκοψαν το λεωφορείο στο οποίο μετέβαινε η γυναίκα και την έθεσαν προσωρινά υπό σύλληψη. Την άφησαν ελεύθερη, αφού πρώτα την ώθησαν να σβήσει κάποιες φωτογραφίες του σπιτιού της που πέρασε σε… γερμανικά χέρια.

Μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα, προκλήθηκε ένταση. Κι αυτό γιατί περίπου 10 εκδρομείς που είχαν προλάβει να περάσουν στις ελεγχόμενες από την Κυπριακή Δημοκρατία περιοχές, εξέφρασαν την πρόθεση να κλείσουν το οδόφραγμα εις ένδειξη διαμαρτυρίας. Την ίδια στιγμή όσοι προσκυνητές βρίσκονταν σε λεωφορεία στα κατεχόμενα λίγα μέτρα πριν το οδόφραγμα, εις ένδειξη συμπαράστασης αρνούνταν να αποχωρήσουν και να μεταβούν στις ελεύθερες περιοχές. Όπως πληροφορούμαστε, μάλιστα, ειδοποιήθηκε Αστυνομία.

Ευτυχώς η κατάσταση εκτονώθηκε, μόλις η γυναίκα αφέθηκε ελεύθερη.

Να σημειωθεί ότι στο προσκύνημα συμμετείχε και ο βουλευτής Γιώργος Περδίκης.

Φάνης Μακρίδης

Ακολουθήστε το Tothemaonline.com στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

 

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Πρόεδρος Χριστοδουλίδης: Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οφείλει να κάνει περισσότερα στον τομέα της άμυνας αν θέλει να έχει ένα γεωστρατηγικό ρόλο και να ενισχύσει την γεωστρατηγική αυτονομία της, τόνισε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης κατά την άφιξή του στην άτυπη σύνοδο των 27 ηγετών των κρατών μελών στο Μέγαρο Εγκμόντ στις Βρυξέλλες, τονίζοντας πως αν και η άμυνα είναι ευθύνη των κρατών μελών, «υπάρχει κοινό ευρωπαϊκό συμφέρον» και πως θεωρεί πως σήμερα θα μπει η βάση για τα επόμενα βήματα.

BEST OF TOTHEMAONLINE